46 metų Raphaelis Moussa stovėjo prie savo automobilio Šiaurės Sinajaus sostinėje Arišoje, kai jam į galvą iššovė nežinomas asmuo, pranešė bažnyčios atstovas Boulos Halimas, pasak kurio, kunigas žuvo vietoje.

„Islamo valstybės“ grupuotės padalinys Egipte prisiėmė atsakomybę už šią žmogžudystę, paskelbdamas pranešimą socialiniame tinkle, kuriame apkaltino išpuolio auką „kova su islamu“.

Pasak B. Halimo, R. Moussa buvo neseniai išėjęs iš bažnyčios, kurioje dalyvavo mišiose.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad kunigas buvo nušautas, kai su mechanikais nuvažiavo į vieną Arišos rajoną, kur turėjo būti sutaisyta jo mašina.

Per IS padalinio atakas neramiame Sinajuje žuvo šimtai policininkų ir karių.

Dažniausiai džihadistai deda minas keliuose, rengia pasalas, nepaisant vyriausybės pajėgų plataus masto kampanijos, kuria siekiama išstumti kovotojus iš sieną su Izraelio ir Gazos Ruožu turinčio pusiasalio.

R.Moussa yra ne pirmas Arišoje nužudytas kunigas.

Koptų kunigas Mina Baoudas buvo nušautas 2013 metų liepos 6 dieną, praėjus trims dienoms po to, kai kariškiai nuvertė islamistų palaikomą Egipto prezidentą Mohammedą Mursi ir pradėjo susidorojimą su jo šalininkais.

Koptai, kurie sudaro maždaug 10 proc. iš 90 mln. Egipto gyventojų, yra didžiausia religinė mažuma Artimuosiuose Rytuose. Per tris dešimtmečius prezidento Hosni Mubarako valdymo jie patyrė diskriminaciją, prieš juos buvo rengiami smurto išpuoliai, puolamos jų bažnyčios.