Penktadienį paskelbtame pranešime E. Macronas pasmerkė dviejų svarbių Venesuelos opozicijos veikėjų areštą ir pareiškė, kad Prancūzija „palaikys bet kokį tarpininkavimą, kuris leistų tęsti įtikinamą, nuoširdų ir rimtą dialogą ... ir užbaigti smurto spiralę“.

E. Macronas neseniai pasiuntė laišką Venesuelos prezidentui Nicolas Maduro ir pasisiūlė tarpininkauti. Prancūzijos ambasadorius Romainas Nadalis savo ruožtu susitiko su Venesuelos vyriausybės ir opozicijos nariais.

Daugelis ragina paskelbti Karakasui sankcijų, bet Prancūzija tikisi, kad ši politinė krizė, per kurią žuvo jau daugiau kaip 125 žmonių, bus išspręsta derybomis.

E. Macronas praeitą savaitę taip pat organizavo taikos derybas tarp besivaržančių Libijos lyderių. Jaunasis Prancūzijos vadovas nuo pat savo išrinkimo šių metų gegužę stengėsi padidinti Paryžiaus vaidmenį diplomatinėje arenoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)