Spėjama, kad proeuropietiškų pažiūrų E. Macronas, kuris pirmajame Prancūzijos rinkimų ture surinko daugiausiai balsų, antrajame ture gegužės 7-ąją turėtų nugalėti savo varžovę, euroskeptiškų pažiūrų kraštutinių dešiniųjų kandidatę Marine Le Pen.

Interviu keliems regioniniams laikraščiams E. Macronas tvirtino, kad tapęs prezidentu, užimtų griežtesnę poziciją Lenkijos ir kitų valstybių, kurios, jo manymu, pažeidžia ES principus, atžvilgiu.

„Tada, kai negerbiamos Europos Sąjungos teisės ir vertybės, noriu, kad būtų imamasi sankcijų“, - sakė jis.

Lenkijos nacionalistinių pažiūrų vyriausybė jau ilgiau kaip metus yra įsitraukusi į ginčą su ES dėl serijos reformų, kurios, Briuselio teigimu, šalyje silpnina teismų nepriklausomumą ir gali pakenkti demokratinei kontrolei ir pusiausvyrai.

„Sprendimas dėl Lenkijos pasirodys per tris mėnesius nuo mano išrinkimo“, - E. Macroną citavo regioniniai laikraščiai, tarp jų - „Ouest-France“ ir „La Voix du Nord“.

„Europos Sąjunga negali ginčytis dėl visų su kiekvienos šalies biudžetu susijusių smulkmenų, bet nieko nesiimti tada, kai kalba pasisuka apie tokias ES nares kaip Lenkija ar Vengrija ir klausimus, susijusius su universitetais ir mokymusi, arba pabėgėliais, arba pamatinėmis vertybėmis“, - tvirtino E. Macronas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)