Trečiadienį kalbėdama apie prieštaringai vertinamą įstatymo dėl abortų projektą respublikonė Lisa Brown įstatymo šalininkams pareiškė, jog jie įžeidžia ją kaip asmenį: „Esu pamaloninta, jog jus taip domina mano vagina. Tačiau „ne“ reiškia „ne“.

Kita vietos parlamento narė Barb Byrum buvo įspėta po to, kai ėmė protestuoti, jog jai neleidžiama pasisakyti dėl jos siūlomos įstatymo pataisos. Jeigu ji būtų priimta, gydytojas vyrui vazektomiją galėtų atlikti tik gavęs patvirtinimą, jog ji būtina dėl jo sveikatos ar kad vyro gyvybei gresia pavojus.

Politikė teigia, jog taip neteisinga. „Prieš tai niekada nesielgiau šiurkščiai. Tačiau dabar turiu pasisakyti. Nepateikiau jiems jokios priežasties išskyrus tai, jog jiems nepritariu ir pasiūliau pataisą, kuri jiems nepatiko“, - sako politikė.

L. Brown su jai skirta nuobauda taip pat nesutinka.

„Vyrai čia ne kartą elgėsi negražiai, bet iš jų balsas atimtas nebuvo. Kalbėjau konkrečiai apie įstatymo pataisą, nesikeikiau, pavartojau anatominiu požiūriu tinkamą žodį“, - teigia politikė.

Įstatymas buvo priimtas – už jį balsavo 70, prieš – 39 parlamentarai. Jį priėmus, pradėti taikyti nauji reikalavimai abortus darantiems specialistams. Vertimas moteriai darytis abortą nuo šiol laikomas nusikaltimu, aiškiai nustatyta vaisiaus palaikų atsikratymo tvarka.

Parlamento pirmininko atstovas Ari Adleris teigia: „Joms šiandien kalbėti jau nebebus leista, jos nubaustos dėl vakarykščio elgesio ir pasisakymų, kurie neatitiko Atstovų rūmams priderančio elgesio“.
„Respublikonai labai dažnai peržengia ribas aršių diskusijų metu. Jeigu norime dirbti toliau, turime užtikrinti, kad parlamentarai elgsis brandžiai ir civilizuotai“, - teigia atstovas.

Sprendimui pritaria ir parlamentarė Lisa Lyons: „Mane asmeniškai įžeidė negražus Lisos Brown elgesys trečiadienį vykusių debatų metu. Remiu daugumos lyderio Jimo Stamaso sprendimą išlaikyti profesionalumą ir tvarką parlamente“.