Dalase (Teksase, JAV) šeimos nariai apsipylė ašaromis, kai teisėjas paskelbė nuosprendį 23-ejų metų Elizabeth Escalonai. Jai grėsė nuo bausmės lygtinai iki kalėjimo iki gyvos galvos; prokurorai prašė skirti 45 metų bausmę.

E. Escalona prisipažino esanti kalta sužalojusi vaiką, tačiau jos motina ir sesuo maldavo atleidimo.

Teisėjas Larry Mitchellas tvirtino, kad moteris stipriai mušė vaiką ir yra nusipelniusi bausmės.

Moters kiti vaikai patvirtino pareigūnams, kad jų motina užpuolė jų seserį Jocelyn 2011 m. rugsėjį dėl to, kad negalėjo išmokyti jos tinkamai atlikti „reikalo ant puoduko“. Policija tvirtina, kad motina trenkė mergaitei į pilvą, mušė ją pieno ąsotėliu, o tada priklijavo jos rankas prie sienos itin stipriais klijais.

Mergaitė patyrė kraujo išsiliejimą į smegenis, jai lūžo šonkaulis, nustatytos daugybinės sumušimų ir įkandimų žymės. Ji keturias dienas prabuvo komos būsenos. Medikai nustatė, kad dalis odos buvo nuplėšta nuo jos plaštakų - ant rankų rasta klijų ir sienos dažų žymių.

Prokurorai moterį apibūdino kaip netinkamą motiną, garsėjančia prievarta. Paskelbti įrodymai, kad būdama paauglė ji grasino nužudyti savo motiną. Prokurorai teigė, kad ji yra buvusi kriminalinės grupuotės narė, kuri rūkė marihuaną nuo 11 metų.

„Tik monstras gali priklijuoti dukros rankas prie sienos“, – sakė apygardos prokurorė Eren Price.

E. Escalona prašė pasigailėti, teigdama, kad ji nebėra monstras, kuris padarė nusikaltimą.

„Aš niekada negalėsiu atleisti sau, ką padariau savo dukrai“, – sakė ji.

Mergaitė dabar jau yra atsigavusi ir yra globojama savo močiutės.