Gaisras kilo šalia „Dubai Mall“ ir netoli 63 aukštų dangoraižio „The Address Downtown Dubai“, kuris buvo smarkiai nukentėjęs per gaisrą Naujųjų metų išvakarėse 2015 metais.

Dubajaus vyriausybės žiniasklaidos biuras pranešė, kad gaisras kilo dangoraižių komplekse „Fountain Views“ ir kad ugniagesiai jį suvaldė.

„Vyksta aušinimo operacijos, įvykio vietoje yra greitosios medicinos pagalbos komandos“, – sakoma biuro pranešime „Twitter“. Taip pat nurodoma, kad pranešimų apie sužeistus žmones nėra.

Kompleksą stato didelė, Dubajuje įsikūrusi bendrovė „Emaar Properties“, kuri pastatė minėtą parduotuvių centrą ir viešbutį „Address“, nukentėjusį per 2015 metų gaisrą. Bendrovė kol kas atsisako komentuoti.

Įvykio vietoje dirba daug ugniagesių, policija užtvėrė gatves.

„Vis kilo ir kilo juodi dūmai“, – sakė liudininkė Anthea Ayache.

Pasak jos, ugniagesiai atvažiavo labai greitai, daug statybininkų stebėjo gaisrą saugiu atstumu.

„Tiek daug ugniagesių brigadų ..., atrodo, kad jie užlipo į viršų labai greitai“, – sakė ji.

Dubajaus nekilnojamojo turto vystymo kompanijos DAMAC atstovas sakė, kad gaisras kilo šalia prabangaus DAMAC viešbučio „Maison“.

Pastaraisiais metais Dubajuje ir kituose sparčiai augančiuose Jungtinių Arabų Emyratų miestuose gaisrai siaubė toli gražu ne vieną dangoraižį. Statytojai ir saugumo ekspertai kaltino populiarią pastatų apdailos medžiagą, kuri gali būti labai degi.