V. Žirinovskis, atkišęs pistoletą, dar prieš keletą metų siūlė nusišauti B. Nemcovui

Po B. Nemcovo nužudymo visiškai naujai nuskambėjo nevykęs išsišokimais pagarsėjusio politiko Vladimiro Žirinovskio pokštas, užfiksuotas beveik prieš dešimtmetį. Politikas savo oponentui pasiūlė nusišauti.

„Jau tuoj prasidės gruodžio 1-oji – aš siūliau šią dieną paskelbti Teismo diena, komunistų ir demokratų, kurie labai daug nelaimių atnešė mūsų žemei, neigimo diena. Jie nepadarė nieko gera. Sakė, kad pataisė kelius, bet tais keliais veža karstus. Jeigu sako, kad pastatė cerkves, jūsų tėvai pirma jas sugriovė. Kiek galima tyčiotis – tai ateistai, tai tikintieji, tai komunistai, tai kapitalistai, tai valstybės turtas, tai laisva rinka. Vienintelis dalykas, kurį jums reikia padaryti, jums, komunistams, tai nusišauti. Aš galiu jums padėti. Štai jums duodu pistoletą ir jūs galite nusišauti. Pirmyn, paimkite, tai geriausia, ką galite padaryti“, - siūlė V. Žirinovskis B. Nemcovui dar 1999 m. ir netgi padavė pistoletą.

Vaizdo įraše šią situaciją galite stebėti nuo 1 val. 6 min.

Kitas vaizdo įrašas, kuriame pateikiama vaizdo kamerų informacija, atskleidžia kur kas liūdnesnę situaciją. Vaizdo įraše aiškiai matoma, kaip žudikai profesionaliai ruošiasi nusikaltimui.

Galima matyti gatve einančius du žmones. Pagal įvykio aplinkybes nesunku įtarti, kad tai B. Nemcovas ir jo mergina. Juos pasiveja sniegą surenkanti mašina ir uždengia nuo kamerų. Jau po sekundės į važiuojamąją dalį išbėga dar vienas žmogus, greitai sėda į automobilį ir nuvažiuoja, o kelio valymo sunkvežimis sustoja netoli įvykio vietos. Ir jau galima matyti, kad likęs tik vienas siluetas – tikėtina, B. Nemcovo palydovės. Įdomiausia, kad gatve vis dar vaikšto žmonės, tačiau dauguma praeina tarsi nieko nebūtų atsitikę. Prie įvykio vietos sustoja keletas automobilių, tačiau greitai vėl nuvažiuoja. Taip pat kamerų pateiktame vaizde matyti, kaip du žmonės nubėga po tiltu. Po kurio laiko, pasirodžius policijai, jie vėl pasirodo – nežinia, kodėl. Taigi akivaizdu, kad veiksmas buvo suplanuotas, tai sako ir tyrėjai.