Televizijos reportaže buvo matomas sviedinio sunaikintas troleibusas, taip pat žmonių lavonai, gulintys stotelėje ir troleibuso viduje.

Separatistų paskelbtos Donecko liaudies respublikos lyderis Aleksandras Zacharčenka sakė išvykęs į to tragiško incidento vietą, nurodė televizija.

Vienas sukilėlių atstovas sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad šią ataką Donecko pietiniame rajone įvykdė Ukrainos vyriausybės pajėgos.

„Vienas sviedinys pataikė netoli viešojo transporto stotelės. Buvo apgadintas autobusas ir vienas lengvasis automobilis. Naujausias informacija rodo, kad žuvo penki žmonės“, – sakė jis.

Praėjusią savaitę 13 žmonių žuvo, kai artilerijos sviedinys pataikė į autobusą Donecko regione.

Ukrainos gynybos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad per pastarąsias 24 valandas per susirėmimus žuvo šeši Kijevo kariai, dar 16 buvo sužeista.

Pasak ministerijos, tęsiantis kovoms su prorusiškais separatistais, Kijevo kariuomenė vis dar kontroliuoja dalį Donecko oro uosto pastatų ir teritorijos aplink jį.

Ukraina tvirtina, kad separatistus kovų lauke remia daugiau nei 9 000 Rusijos karių. Tokius kaltinimus Maskva neigia ir reikalauja įrodymų.

Daugiau nei 4 800 žmonių žuvo, beveik 1,2 mln. gyventojų buvo priversti palikti savo namus, kai sukilėliai balandį perėmė Luhansko ir Donecko regionų kontrolę.

Į Donecką įvažiavo salvinių raketinių sistemų „Grad“ kolona

Internete paviešintas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota salvinių raketinių sistemų RSZO BM-21 „Grad“ kolona šalia Donecko. Koloną sudaro 24 sistemos „Grad“.

Jau anksčiau buvo pranešama, kad separatistai tęsia taikių Debalcėvės ir Avdejevkos gyventojų apšaudymą, rašo UNIAN. Šaudoma iš salvinių raketinių sistemų „Grad“.

Be to, separatistai atnaujino aktyvius „Antiteroristinės operacijos“ pozicijų apšaudymus Donbaso regiono Mariupolio miesto rajone iš sistemų „Grad“, minosvaidžių, artilerijos ir tankų.

Aštuonis kartus iš minosvaidžių, artilerijos, tankų ir salvinių raketinių sistemų „Grad“ buvo apšaudyti ukrainiečių gynybiniai punktai šalia gyvenvietės Gnutovo.