Kai daugiau nei prieš šimtą metų šis laivas atsitrenkė į ledkalnį, buvo manoma, jog vienintelis žuvęs pirmąja klase keliavęs vaikas buvo Loraine Allison.

Dvejų metų mergaitė taip ir nepasiekė gelbėjimo valties, nes mažylės tėvai desperatiškai ieškojo jos mažojo broliuko, kuris, jiems to nežinant, jau buvo gelbėjimo valtyje. Allison ir jos motinos palaikai buvo rasti pačiame „Titanike“.

1940 metais, po „Titaniko“ tragedijos praėjus 28 metams, moteris, vardu Helen Kramer, dalyvavo radijo laidoje ir pareiškė, jog Loraine Allison - tai ji.

Ji pasakojo intriguojančią istoriją: esą ją išgelbėjo laivo kūrėjas Thomas Andrewsas, kuris taip pat buvo laikomas žuvusiu per tragediją. H. Kramer teigė, jog augo Anglijoje, o vėliau buvo išsiųsta mokytis į JAV.

Daugiau nei 50 metų H. Kramer bandė įtikinti turtingą Allisonų šeimą, jog ji yra šios garbios giminės narė. Tačiau šeima skeptiškai vertino moters teiginius ir pernelyg arti jos neprisileido.

Kai 1992 metais H. Kramer mirė, jos anūkė Debrina Woods ėmėsi tęsti močiutės pradėtą darbą. Mergina ir toliau bandė įtikinti Allisonus, jog ji – Loraine Allison palikuonė. Tvirtino turinti lagaminą su tai įrodančiais dokumentais. Dabar, praėjus daugiau nei 70 metų, Allisonų šeima pagaliau sužinojo tiesą.

Grupelė „Titaniko“ entuziastų ėmėsi įgyvendinti Loraine Allison atpažinimo projektą ir įtikino vieną Allisonų šeimos narį ir H. Kremer giminaitę atlikti DNR tyrimą, skelbia „The Telegraph“. Tyrimų rezultatai aiškiai parodė, jog joks genetinis ryšys jų nesieja.

„Labai gerai, kad pagaliau paaiškėjo tiesa, tačiau neturėtumėme pamiršti, jog tai susiję su viena tragiškiausių su „Titaniku“ susijusių istorijų. Lieka vienintelis neatskleistas faktas – kas buvo ta Helen Kramer“, - teigia projekto iniciatorė Tracy Oost.