Per kruopščiai surežisuotą ir televizijos transliuotą susitikimą su šalies vadovu D.Medvedevas viešai neįvardijo savo siūlomų kandidatų į ministrus, tik pateikė V.Putinui jų sąrašą.

D.Medvedevas "pateikė Vladimirui Putinui dėl vyriausybės struktūros ir darbuotojų", - sakoma trumpame pranešime, paskelbtame Kremliaus tinklalapyje.

Tačiau naujienų agentūra "Interfax", remdamasi neįvardytu oficialiu šaltiniu, nurodė, kad užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir finansų ministras Antonas Siluanovas veikiausiai išsaugos postus.

Taip pat tikėtina, kad itin įtakingi politikos veikėjai - Igoris Šuvalovas ir buvęs Kremliaus ideologas Vladislavas Surkovas - taip pat liks dirbti vicepremjerų postuose, pridūrė šaltinis.

Tuo tarpu vicepremjerui Igoriui Sečinui, kuris yra vienas artimiausių V.Putino sąjungininkų, daugelį metų prižiūrėjęs Rusijos energetikos sektorių, gali tekti palikti vyriausybę.

"Be abejo, peržiūrėsiu šį sąrašą", - V.Putinas sakė D.Medvedevui.

Ministrų kabinetas gali būti oficialiai paskirtas tik kitą savaitę, o V.Putinas teigė, jog dėl šio proceso jis negalės dalyvauti šeštadienį vyksiančiame Didžiojo aštuoneto (G-8) viršūnių susitikime.

V.Putino kelionė į Kemp Deividą Jungtinėse Valstijose, kur šiemet susitiks pasaulio galybių lyderiai, buvo netikėtai atšaukta praeitą savaitę, o Kremlius pranešė, kad vietoje prezidento ten vyks D.Medvedevas.

Pagal Rusijos įstatymus prezidentas turi patvirtinti vyriausybės sudėtį, kai ją pasiūlo premjeras, tačiau oficialus patvirtinimas anksčiau tebūdavo formalumas, nes ministrų sąrašas būdavo suderinamas iš anksto.

D.Medvedevas yra sakęs, kad Rusijai reikia "visiškai naujų žmonių" ministrų kabinete, tuo tarpu V.Putinas perspėjo dėl pernelyg staigių pokyčių, vadindamas juos vaikų žaidimais.