Pranešama, kad mažiausiai 8 protestuotojai ir 7 policijos pareigūnai buvo sužeisti per susirėmimus prie parlamento rūmų. Sulaikyta mažiausiai 20 žmonių.

Protestuotojai į pareigūnus mėtė akmenis ir Molotovo kokteilius. Keletas pastatų, anot CNN, buvo padegta, iki jų sunkiai sekėsi nukakti ugniagesiams gelbėtojams, kadangi, anot Atėnų policijos, protestuotojai užblokavo aplinkines gatves.

Naujienų agentūra AFP informuoja, jog gatvės prie parlamento rūmų panašesnės į mūšio lauką: išdaužytos vitrinos, mėginta padegti banką ir vieną kavinę, kurios klientai buvo evakuoti.

Tuo pat metu, kai po parlamento langais vyko riaušės, rūmų viduje virė debatai dėl taupymo priemonių, kurių iš Graikijos reikalauja tarptautinė bendruomenė.

Atėnų policijos duomenimis, vien prie parlamento protestuoti susirinko apie 25 tūkst. žmonių. Iš viso protestuose Graikijoje suskaičiuota 100 tūkst. žmonių: 80 tūkst. Atėnuose ir 20 tūkst. Salonikuose.

Be to, žiniasklaida informuoja, kad į šalies sostinę juda dar keli šimtai žmonių, norinčių prisidėti prie protestų.

„Mūsų šalis, mūsų namai dega. Atėnų centras skendi liepsnose. Negalime leisti, kad populizmas sudegintų mūsų valstybę“, - naujienų agentūra cituoja konservatorių parlamento narį Kostį Hatzidakį.

Už taupymo priemonių paketo priėmimą pasisakė ir Graikijos finansų ministras Evangelas Venizelas, pareiškęs, kad šalis patirs kur kas didesnę žalą, jei išlaidų karpymo paketui nebus pritarta.

Tuo tarpu persigandę turistai ir eiliniai graikai, kaip skelbia „Reuters“, nuo riaušininkų ir policijos mūšių slėpėsi kur įmanydami: jie iš mūšio lauku tapusių gatvių lėkė į viešbučius ir kitas vietas, kur tikėjosi išvengti akmenų krušos ir ašarinių dujų debesų.

CNN skelbia, jog Graikijos premjeras Lucas Padememosas savo kalboje konstatavo, kad atmetus valstybės išlaidų tolesnio karpymo priemones, Graikija „bankrutuotų ir išlėktų iš euro zonos“.