Maždaug trečdalis trijų aukštų pastato sugriuvo prieš aušrą, nurodė Leiko apygardos ugniagesių bataliono viršininkas Tony Cuellaras. Vila, priklausanti viešbučiui „Summer Bay Resort“, kuris įsikūręs maždaug už 16 km į vakarus nuo „Disney World“, buvo evakuota, žmonės nenukentėjo, rašo theguradian.com.

T. Cuellaras sakė, kad pareigūnai nerimauja ir dėl kitos smengančios vilos dalies.

Smegduobės skersmuo siekė maždaug 9 – 12 metrų.

Sugriuvusioje viloje buvo 24 numeriai, joje gyveno apie 20 žmonių, pažymėjo T. Cuellaras.

Vėlai sekmadienį į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai pamatė, kad vila braška, o jos langų stiklai skilinėja.

Per interviu televizijos ABC laidai „Good Morning America“ viešbutyje gyvenusi Maggie Ghamry pasakojo, kad išgirdusi traškėjimą iš pradžių pagalvojo, kad koridoriumi laksto vaikai.

„Tuomet žmonės pradėjo šaukti: „Bėkite iš pastato, bėkite iš pastato“, - sakė ji.

Vilos pamatuose buvo matyti didžiulis įtrūkimas.

Luisas Perezas, kuris gyveno viloje netoli sugriuvusio pastato, teigė buvęs savo kambaryje, kai maždaug 23 val. 30 min. išsijungė šviesos. Jis teigė jau ėjęs į registratūrą pranešti apie dingusią elektrą, kai lauke išvydo ugniagesius ir policiją.

„Pastatas buvo pasviręs, o jo pamatuose matėsi didžiulis plyšys“, - sakė jis.

Floridą seniai vargina smegduobių problema, kasmet pridaranti milijonus dolerių nuostolio. Kovo 1-ąją po vienu namu atsivėrusi smegduobė prarijo žmogų, gulėjusį savo lovoje. Jo kūno taip ir nepavyko aptikti.

Tačiau žmonių žūtimi pasibaigiančios nelaimės pasitaiko retai, nes dauguma smegduobių būna mažos. Smegduobės gali susiformuoti staigiai arba lėtai, bėgant laikui.

Ši valstija įsikūrusi ant kalkakmenio – porėtos uolienos, lengvai tirpstančios vandenyje – klodų, kuriuos dengia molžemio sluoksnis. Kai kuriose vietose molžemio sluoksnis būna plonesnis, todėl smegduobių grėsmė dar labiau padidėja.