Pavelas Dmitričenka, kuris prisipažino suplanavęs užpuolimą ir kuris, kaip pranešama, tokiu būdu norėjo atkeršyti už elgesį su jo drauge balerina, ketvirtadienį Maskvos teismui sakė, kad pasiskundė dėl S.Filino vienam pažįstamam, kuris pasiūlė jį "sumušti".

P.Dmitričenka sakė: "Netiesa, kad nurodžiau jam šliūkštelėti rūgšties į Filiną".

Maskvos apygardos teismas turi nuspręsti, ar grąžinti kardomajam kalinimui šį Didžiojo teatro solistą, įtariamą užpuolimo vykdytoją ir pastarojo vairuotoją.

Policijos pareiškime sakoma, kad P.Dmitričenka sumokėjo vykdytojui Jurijui Zaruckiui 50 tūkst. rublių (4,3 tūkst. litų). Šis, kaip įtariama, sausio 17-osios vakarą užpuolė namo grįžtantį S.Filiną ir šliūkštelėjo jam į veidą rūgšties, kuri taip pat nudegino akių ragenas.

P.Dmitričenka, kuris buvo areštuotas antradienį, policijos paskelbtoje vaizdajuostėje prisipažįsta suplanavęs išpuolį, bet "ne tokiu mastu", kokiu jis buvo įvykdytas.

42 metų S.Filinas grumiasi už regėjimo išsaugojimą ir veido atkūrimą. Šiuo metu jis yra pradėjęs ilgą reabilitacijos kursą Vokietijoje.

Policija yra sakiusi, kad nusikaltimo motyvas buvo P.Dmitričenkos priešiški asmeniniai santykiai su S.Filinu. Rusų laikraščiai rašė, kad tą priešiškumą išprovokavo meno vadovo atsisakymas skirti pagrindinius vaidmenis P.Dmitričenkos draugei Anželinai Voroncovai.

"Pagrindinis motyvas buvo priešiškumas Filinui, kuris, pasak įtariamojo, neigiamai žiūrėjo į jo partnerę", - laikraščiui "Izvestija" sakė šaltinis policijoje.

"Dmitričenka sakė, kad Filinas trukdo Voroncovos meninei karjerai ir neskyrė jai pagrindinių vaidmenų", - nurodė šaltinis.

Panašiai kaip hitu tapusiame filme apie baletą "Juodoji gulbė" (Black Swan) P.Dmitričenka, kaip pranešama, itin pyko, kad A.Voroncovai nebuvo leista šokti pagrindinės Odetos-Odilijos rolės "Gulbių ežere" - kiekvienos balerinos svajonės.

S.Filino žmona Marija dienraščiui "Komsomolskaja pravda" sakė, kad jos vyras turėjo įtarimų dėl P.Dmitričenkos, bet mano, kad su jo užpuolimu susijęs "daug platesnis" žmonių ratas.

"Ne tik tie trys, kuriuos jie areštavo. Tikimės, kad saugumo pajėgos atkapstys tuos, kurie yra įsivėlę", - sakė ji.

Kai kurie Didžiojo teatro darbuotojai kalbėjo, kad P.Dmitričenkos veiksmų neįmanoma suvokti, turint omenyje, kad jis pats išgyveno karjeros pakilimą su pagrindiniu vaidmeniu balete "Ivanas Rūstusis".

Trečias areštuotas vyras, vairuotojas Andrejus Lipatovas, tvirtina, kad tik nuvažiavo ten, kur jam buvo pasakyta, ir nė nenumanė, ką J.Zaruckis buvo sumanęs.