N. Ciskaridzė tvirtino, kad sprendimas išrinkti P. Dmitričenką komiteto vadovu buvo priimtas „praėjusią savaitę“ vykusiame profsąjungos susirinkime. Baleto žvaigždė pridūrė, kad P. Dmitričenkos kandidatūra buvo patvirtinta vienbalsiai. Anksčiau profsąjungos komitetui vadovavo S. Filinas.

Didžiojo teatro solistas P. Dmitričenka kaltinamas pasikėsinimu į baleto trupės meno vadovą S. Filiną. Šių metų sausio 17 dieną S. Filino veidas buvo apipiltas rūgštimi, kuri nudegino veido odą ir akis. Nukentėjusiajam buvo atliktos kelios operacijos, vėliau jis išvyko toliau gydytis į Vokietiją.

Kovo 5 dieną buvo sulaikytas P. Dmitričenka (tyrėjai mano, kad jis yra nusikaltimo užsakovas) ir dar du S. Filino užpuolimu įtariami asmenys – Jurijus Zaruckis (įtariamas nusikaltimo vykdytojas) ir Andrejus Lipatovas (jis atvežė J. Zaruckį prie S. Filino namų). Visiems jiems pateikti kaltinimai sunkiu sveikatos sutrikdymu.

Manoma, kad nusikaltimo motyvas – meno vadovo profesinė veikla (neva jis teatre užsiėmė korupcija). Vis dėlto ir pats P. Dmitričenka ir J. Zaruckis tvirtina, kad Didžiojo teatro solistas neužsakė šio nusikaltimo.

Praėjus kelioms dienoms po P. Dmitričenkos suėmimo, Didžiojo teatro artistai parengė jį ginantį atvirą laišką, po kuriuo pasirašė, skirtingais duomenimis, nuo 150 iki 300 žmonių. Tarp jų buvo ir N. Ciskaridzė. Kreipimesi abejojama, kad P. Dmitričenka galėjo suplanuoti išpuolį prieš S. Filiną ir išreiškiama prielaida, kad artistui daromas spaudimas.

Didžiojo teatro generalinis direktorius Anatolijus Iksanovas viename interviu išreiškė nuomonę, kad P. Dmitričenka galėjo būti susijęs su šiuo nusikaltimu, tačiau tikrasis jo užsakovas visgi ne jis. Anot A. Iksanovo, už P. Dmitričenkos veiksmų slepiasi kaži koks „lėlių meistras“.

A. Iksanovas nepalankios atmosferos teatre formavimu apkaltino N. Ciskaridzę. Jis išpuolio prieš S. Filiną byloje buvo apklaustas dar iki P. Dmitričenkos suėmimo. Kalbėdamas NTV kanalo eteryje, N. Ciskaridzė pareiškė, kad tyrimą atliekantys pareigūnai iš pat pradžių buvo įsitikinę, kad jis nėra susijęs su išpuoliu prieš S. Filiną.

„Mane apklausęs tardytojas sakė man, kad nesupranta, kodėl mane apklausia“, - tikino N. Ciskaridzė.