Pirmiausiai didžiulis gaisras kilo Leirijos regiono Pedrogan Grandi rajone; liepsnos vėliau išplito į gretimus rajonus, tarp jų – Goišo, Pampiljoza da Seros ir Arganilio.

Gaisras Pedrogan Grandi, kuris nusiaubė 30 tūkst. ha miškų, buvo užgesintas tik vėlai trečiadienį.

Antras pagal dydį gaisras Goiše buvo suvaldytas ketvirtadienį, sakė operacijoms vadovaujantis civilinės saugos pareigūnas Carlosas Tavaresas. Tačiau jis perspėjo, kad kai kurie gaisrai gali įsiplieksti iš naujo.

Pasak C. Tavareso, gaisras Goiše paveikė 20 tūkst. hektarų. Su liepsnomis kovoja beveik 2,4 tūkst. ugniagesių, taip pat pasitelkta vandennešių lėktuvų.

Spaudos pranešimuose buvo sakoma, kad Portugalijos gaisrų prevencijos planas nebuvo tikrintas ketverius metus ir kad dėl didelio karščio bangos nebeveikė kai kurios ryšių antenos.

Ugniagesių lygos prezidentas Jaime Marta Soaresas trečiadienį sakė manantis, kad gaisrai buvo sukelti tyčia, nors anksčiau policija skelbė, kad padegimo požymių nėra.

Sekmadienį policijos viršininkas Almeida Rodriguesas teigė, kad gaisrą sukėlė į medį trenkęs žaibas. Padegimo versiją jis atmetė ir sakė, kad buvo rastas žaibo trenktas medis.

Tačiau J.M. Soaresas šalies žiniasklaidai sakė, kad dvi valandos prieš šeštadienio audrą gaisras jau siautė.

„Manau, kol nebus įrodyta priešingai, ... kad šio gaisro kilmė (laikytina) nusikalstama“, – sakė jis.