Policijos pareigūnui buvo padarytos sunkios durtinės žaizdos. Jo būklė šiuo metu kritiška.

Londono policijos komisarė Cressida Dick pagyrė pirmuosius į incidento vietą suskubusius pareigūnus už didžiulę drąsą, kurią šie pademonstravo, nesvarbu, ar tuo metu jie ėjo tarnybą, ar ne.

Britanijos transporto policijos (BTP) pareigūnas stojo prieš užpuolikus apsiginklavęs vien lazda. Jis buvo sunkiai sužalotas, bet dabar jo būklė stabilizavosi. Policijoje jis tarnauja tik dvejus metus.

BTP policijos viršininkas Paulas Crowtheris pabrėžė, kad pareigūnas savo žygdarbiu pademonstravo neįtikėtiną drąsą.

Šeštadienio vakarą 38-erių metų Giovanni Sagristani kartu su draugais buvo restorane „El Pastor“ Stoney gatvėje. Staiga į vidų įžengė vienas iš išpuolio kaltininkų ir dūrė peiliu pirmai pasitaikiusiai moteriai.

„Jis įėjo šaukdamas ir tiesiog smogė jai peiliu“, – pasakojo G. Sagristani.

G. Sagristani partneris 33-ejų metų Carlosas Pinto, dirbantis Londono ligoninės intensyvios terapijos skyriuje, pabandė suteikti moteriai pagalbą.

„Jie dėjo ledą, prie žaizdos spaudė įvairius audeklus taip mėgindami sustabdyti kraujavimą. Ji iš karto neteko bemaž pusės litro kraujo. Žaizdą buvo stengiamasi laikyti užspaustą“, – pasakoja G. Sagristani.

Anot jo, keletas restorano lankytojų mėgino priversti užpuoliką palikti patalpą: jie mėtė į jį kėdes ir butelius. Kai užpuolikas pagaliau išėjo, restorano personalas užrakino žmones viduje.

„Po pirmųjų panikos akimirkų, visi suskubo padėti nukentėjusiai merginai ir pasistengė išlikti ramūs. Mes buvome restorano gilumoje. Iš lauko buvo girdėti šūviai, bet niekas nežinojo, kas ten vyksta“, – pasakojo G. Sagristani.

Vyras tvirtina, kad paramedikai atvyko ne greičiau kaip po dviejų valandų.

„Jie palaikė jos sąmonę. Jai labai pasisekė, kad jie buvo šalia", – kalbėjo G. Sagristani.