A. Gore'as pasiūlė arba sutikti su rezultatais, kokie jie bus po balsų perskaičiavimo rankomis tradiciškai demokratus remiančiose Palm Byčo, MajamiDeido ir Brovardo apygardose, arba sutikti su visos valstijos balsų perskaičiavimu.

"Dabar laikas gerbti kiekvieną rinkėją ir kiekvieną balsą", savo rezidencijoje Vašingtone žurnalistams sakė A. Gore'as. - "Laikas gerbti tikrąją žmonių valią, todėl mūsų tikslas turi būti tai, kas yra Amerikos teisė".

Po kelių valandų G. W. Bushas pasirodė Teksaso gubernatoriaus rūmuose ir paaiškino, kodėl A. Gore'o pasiūlymas nėra "nei teisingas, nei tikslus".

"Šis procesas turi būti tikslus. Amerikiečiai patys matė per televiziją, kad skaičiavimas rankomis, kai asmenys daro subjektyvius sprendimus apie rinkėjo ketinimą, sudaro sąlygas klaidoms bei politikavimui", sakė G. W. Bushas.

Tiesiogiai ignoruodama A. Gore'o stovyklą, Floridos valstijos sekretorė respublikonė Katherine Harris (Ketrin Haris) Talahasyje paskelbė, jog neatsižvelgs į balsų perskaičiavimo rankomis Palm Byčo, MajamiDeido ir Brovardo apygardose rezultatus.

A. Gore'o rinkimų kampanijos štabo pirmininkas Billas Daley (Bilas Deilis) K. Harris pareiškimą pavadino "skubotu" ir pažadėjo jos sprendimą apskųsti Floridos teisme.

Savo pareiškime A. Gore'as taip pat pasiūlė G. W. Bushui kuo greičiau susitikti vienu du - ne derėtis, bet aptarti jų dialogo tono pagerinimą.

G. W. Bushas sakė, jog labai norėtų susitikti su A. Gore'u, bet tik paskelbus rinkimų nugalėtoją.

"Rinkimų rezultatas nebus susitarimų ar bandymų formuoti visuomenės nuomonę išdava. Šių rinkimų rezultatą lems balsai ir įstatymas", kalbėjo Teksaso gubernatorius. Jis pridūrė, kad, kaip ir viceprezidentas, pažada po paskutinių šio savaitgalio perskaičiavimų, nesvarbu, kas laimės, dirbti kartu šios didžios šalies suvienijimui.