Šį kartą kandidatai Viskonsino valstijoje dar stipriau kibo vienas kitam į atlapus, ypač kai H. Clinton apkaltino B. Sandersą, kad šis nepalaiko prezidento Baracko Obamos politikos.

Tarp demokratų rinkėjų pasitikėjimas B. Obama išlieka didelis, todėl H. Clinton visada stengiasi pabrėžti, kad tęs B. Obamos darbus.

„Tokios kritikos, kokią mes išgirdome iš senatoriaus Sanderso apie mūsų prezidentą, aš tikėčiausi iš respublikonų. Tikrai nesitikiu tokios kritikos iš žmogaus, siekiančio demokratų partijos nominacijos pratęsti prezidento Obamos darbus“, – kritikos oponentui negailėjo kandidatė.

Socialistu apsiskelbęs Bernie Sandersas garsiai kalba apie visuotinę sveikatos apsaugą, taip pat bankų išardymą bei Volstryto pažabojimą. Jis kaltina H. Clinton, kad ši iš Volstryto gavusi daugiau nei 15 milijonų dolerių paramos savo rinkiminei kampanijai, todėl negalės sąžiningai atstovauti paprastiems piliečiams. Tačiau Hillary išsigynė priminusi, kad Barackas Obama buvo labiausiai Volstryto remiamas kandidatas per visą demokratų partijos istoriją, tačiau kartu ir labiausiai apribojęs Volstrytą.

Kalbėdami apie užsienio politiką, abu kandidatai pasveikino naktį pasiektą susitarimą Miunchene.

„Sveikinu valstybės sekretorių Johną Kerry ir prezidentą B. Obamą dėl šio susitarimo. (...) Mano manymu, dabar turime palaikyti kuo geresnius santykius su Rusija, bet būkime atviri – Rusijos agresija Kryme ir Rytų Ukrainoje yra nepateisinama. Situacija privertė prezidentą Obamą labai teisingai didinti ginkluotę tame regione. Mums reikia padidinti savo karių ir ginkluotės skaičių regione, kad parodytume Putinui, jog jo agresija neliks be atsako. Mums reikia skirti daugiau pinigų ir dirbti drauge su NATO, kad apsaugotume Rytų Europos partneres nuo bet kokios Rusijos agresijos“, – griežtai pasisakė B. Sandersas.

B. Sandersui užsienio politika yra silpnoji sritis: jis bando pademonstruoti, kad reikia didinti ginkluotę Rytų Europoje, tačiau tuo pačiu ir gerinti santykius su Rusija – abu dalykus dėl dabartinio Rusijos režimo padaryti yra beveik neįmanoma, todėl tokia jo kalba greičiausiai triukas gauti rinkėjų palaikymą. Kol kas pirminiai rinkimai vyko dviejose valstijose ir abu kandidatai pasiekė po vieną pergalę. Artimiausi rinkimai vyks Nevadoje ir Pietų Karolinoje, kur daug juodaodžių ir ispanakalbių rinkėjų, kurie labiau palaiko Hillary Clinton.