„Paliaubų būtina visiškai laikytis, o prioritetas turi būti civilių apsauga“, – per neeilinį Saugumo Tarybos posėdį pareiškė JT politikos vadovas Jeffrey Feltmanas.

„Mes matysime arba sugrįžimą prie gilėjančio, sunkiai suvaldomo konflikto, arba prie staigaus protrūkio konflikto zonos dalyse, – sakė jis 15 narių tarybai. – Negalime leisti nė vieno iš šių scenarijų“.

Saugumo Tarybos posėdis sušauktas Lietuvos prašymu, nuogąstaujant, kad Prancūzijos ir Vokietijos tarpininkautoms jau keturis mėnesius galiojusioms paliauboms iškilo grėsmė.

Trečiadienį per kovas prie Marjinkos miesto žuvo mažiausiai 28 žmonės; šie susirėmimai yra intensyviausi nuo vasario mėnesio, kai buvo paskelbtos paliaubos.

„Padėtis prie Marjinkos kelia nerimą“, – sakė Saugumo Tarybai ESBO stebėsenos misijos vadovo pavaduotojas šveicaras Alexanderis Hugas (Aleksanderis Hugas).

Ši kova verčia manyti, kad „karinio kelio neatsisakyta politinio naudai“.

A.Hugas pranešė, kad paliaubų pažeidinėjamai vis dažnesni ir vis aršesni, bei pažymėjo, kad „papildomą susirūpinimą“ kelia raketų „Grad“ ir raketų paleidimo sistemų pristatymas.

Nuo konflikto pradžios 2014 metais per kovas Ukrainos rytuose tarp prorusiškų separatistų ir Ukrainos pajėgų žuvo daugiau kaip 6400 žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)