„Pastarojo meto Rusijos veiksmai kelia didelį susirūpinimą. Mes atsižvelgiame į visą informaciją, tame tarpe ir tą, kai kalbama apie galimą raketų „Iskander“, ir net specialios konfigūracijos, atsiradimą Karaliaučiaus krašte “, – šeštadienį sakė Lenkijos gynybos ministras Antoni Macherevichius.

Jis taip pat pridūrė, kad Lenkijos kariuomenė ir žvalgybos sistema yra nuolatinėje parengtyje ir yra pasiruošusi užtikrinti Lenkijos saugumą.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šeštadienį patvirtino, kad Rusija Karaliaučiaus krašte dislokuoja branduolinį užtaisą galinčias nešti raketas „Iskander“.

„Visoje Rusijoje dabar vyksta pratybos ir štabų mokymai. Karaliaučiuje taip pat vyksta pratybos, ir jų scenarijuje yra „Iskander“ raketinių kompleksų dislokacija ir galimas panaudojimas. Apie tai mes žinome“, – sakė ministras.

Jo teigimu, modernizuotų raketinių kompleksų veikimo atstumas yra ki 700 kilometrų. Tai reiškia, kad jos galėtų pasiekti ne tik Baltijos šalis ir Lenkiją, bet ir Vokietijos sostinę Berlyną.