Konkursą, kurį stebėjo 125 mln. žiūrovų Europoje, laimėjo Danijos atstovė Emmelie de Forest, ji surinko 281-ą tašką, informuoja independent.co.uk.

Vokietijos grupė „Cascada“ užėmė 21-ą vietą iš 26-ių, gavusi tik 18-a taškų iš Austrijos, Izraelio, Ispanijos, Albanijos ir Šveicarijos.

„Akivaizdžiai atsižvelgta į politinę situaciją, nenoriu sakyti, kad 18-a taškų gavome už Angelą Merkel, – teigė Vokietijos televizijos ARD atstovas Thomasas Schreiberis. – Tačiau turime suvokti, kad scenoje stovėjo (ir buvo vertinama) ne tik „Cascada“, bet visa Vokietija.“

Dėl tvirtos pozicijos per euro zonos krizę vokiečiai jaučia simpatiją A. Merkel, tačiau dėl griežtų taupymo priemonių reikalavimo Graikijoje, Ispanijoje bei Italijoje mainais už pagalbą daugelyje Europos dalių ji vertinama nepalankiai.

Vokietijos žiniasklaida skelbė, kad „Cascada“ solistė Natalie Horler yra viena iš favoričių, tačiau ji užėmė tik 21-ą vietą. ARD komentatoriui Peteriui Urbanui tokis rezultatas atrodo sunkiai suvokiamas.

„Gal žmonės mūsų nemėgsta“, – klausė P. Urbano. „Tame yra tiesos, – atsakė jis. – kitą savaitę Čempionų lygos finale žais dvi Vokietijos futbolo komandos, gal žmonės nenorėjo, kad Vokietija laimėtų ir „Euroviziją“.