Šie 11 veikėjų surinko 500 arba daugiau merų parašų, kad galėtų kovoti pirmajame rinkimų rate balandžio 23 dieną, pranešė Tarybos pirmininkas Laurent'as Fabiusas.

Neprognozuojama, kad kuris nors kandidatas iš karto surinks reikalingą balsų daugumą, todėl tikėtina, kad du didžiausio palaikymo sulaukę kandidatai gegužės 7 dieną varžysis lemiamame rinkimų antrajame rate.

Pirmadienio vakarą penki pagrindiniai kandidatai dalyvaus pirmuosiuose ir trejų suplanuotų televizijos debatų.

Didžiausios galimybės užimti Prancūzijos vadovo postą prognozuojamos ultradešiniojo Nacionalinio fronto lyderei Marine Le Pen, centristų kandidatui Emmanueliui Macronui, Respublikonų partijos ir jos sąjungininkų iškeltam Francois Fillonui, socialistui Benoit Hamonui ir komunistų remiamam kandidatui Jeanui-Lucui Melenchonui.

Kitiems šešiems kandidatams neprognozuojama surinkti daugiau kaip 5 proc. basų. Tarp jų yra trockistas ekonomikos dėstytojas, prieš Ameriką nusistatęs nacionalistas, įsitikinęs, kad Europos Sąjunga yra JAV Centrinės žvalgybos valdybos sąmokslas, taip pat sąmokslo teorijų šalininkas, anksčiau raginęs sukurti „termobranduolinį koridorių“ nuo Žemės iki Marso.