„Nesutarimų priežastimi galima laikyti apie vakarėlį informuojančią skrajutę, kurią socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė vakarėlį rengiančios organizacijos „Smile 13“ atstovai. Kvietime pabrėžiama, kad vakarėlis skiriamas tik moterims ir vaikams, įskaitant ir berniukus iki 10 metų, tačiau jokiais būdais ne suaugusiems vyrams“. Kaip tvirtinama pranešime apie organizuojamą vakarėlį, vandens pramogų parkas „išimties tvarka leis besimaudantiems vilkėti visą kūną dengiančius maudymosi kostiumėlius, dar vadinamus burkinius (nuo žodžių burka ir bikinis), ir specialius maudynėms skirtus džilbabus.

„Burkinis – moteriškas drabužis, pagamintas iš maudymosi kostiumėliams skirtos medžiagos. Jis dengia visą kūną, išskyrus veidą, delnus ir pėdas. Pridengdamas didžiąją dalį moters kūno, toks musulmoniškas maudymosi kostiumėlis leidžia dailiosios lyties atstovėms ramiai maudytis, nesukant galvos, ar toks elgesys neprieštarauja islamo mokymui. Maudymuisi skirtas džilbabas – musulmoniškas kiek laisviau krintantis drabužis“, – skelbia „The Washinton Post“.

Dienraščio teigimu, pastaraisiais metais abu musulmoniški sprendimai maudynėms tapo gana populiarūs, tačiau Europoje pasitaikė ir keli tokių drabužių draudimo atvejai. Vokietijos valdžia, kuri ir ėmėsi draudimo, rėmėsi burkinio neatitikimu higienos normoms.

Le Pen Mirabo komunos meras Michellis Ambellis savo kritiką grindžia socialiniais vakarėlio aspektais: „Esu šokiruotas ir piktas. Netgi drįsčiau teigti, kad tai provokacija, kurios dabartiniame kontekste reikia mažiausiai“, – „Le Parisien“ pareiškė politikas.

Jam pritaria ir kiti Prancūzijos politikai. Dviejų Marselio rajonų vadovė Valerie Boye savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, jog tai „moterų garbės ir orumo, esminių principų“ klausimas. Dar vienas vietos politikas Stephane‘as Ravier planuojamą vakarėlį pavadino „islamistų diena“.

Prancūzijoje galioja vieni iš visoje Europoje griežčiausių įstatymų, susijusių su musulmoniškų drabužių dėvėjimu viešose vietose. 2011 metais Prancūzijos valdžia uždraudė viešose vietose nešioti nikabą – visą veidą dengiantį vualį.