Protestų banga nusirito mažiausiai per dešimt šalies miestų, įskaitant sostinę Braziliją, kur demonstrantai užsiropštė ant nacionalinio kongreso pastato stogo.

Rio de Žaneire protestuotojai susirėmė su policija.

Neramumai prasidėjo praėjusią savaitę, kai buvo paskelbta apie mokesčio už važiavimą autobusu pakėlimą. Vis dėlto demonstrantų nusiskundimų sąraše netrukus buvo ne vien padidėję transporto išlaidos – po susirėmimų su policija San Paule pasigirdo pretenzijos dėl pernelyg didelio jėgos naudojimo. Daug žmonių buvo sužeista, tarp jų ir keli žurnalistai.

Nuo tada protestuotojai lieja nepasitenkinimą viešuoju transportu, saugumu, sveikatos sistema ir valstybės investicijomis į du tarptautinius futbolo turnyrus. Protestai ypač sustiprėjo nuo šeštadienio, birželio 15 dienos, kai prasidėjo Konfederacijų taurės turnyras, kuris yra vertinamas kaip generalinė 2014 metais Brazilijoje vyksiančio Pasaulio futbolo čempionato repeticija.
Pirmadienį protestams sustiprėjus demonstrantai šalies sostinėje Brazilijoje įsiveržė į sustiprinto saugumo zoną – jie užsiropštė ant nacionalinio kongreso pastato, kurio autorius Oscaras Niemeyeris, stogo.

San Paule į gatves išėjo 65 tūkstančiai žmonių ir tai visiškai paralyžiavo didžiausio šalies miesto gyvenimą. Demonstrantus nuolat stebėjo policija.

Bandant išvengti problemų saugumo vadovai jau anksčiau buvo susitikę su protestų organizatoriais ir pranešė, kad policija į demonstracijas nesineš ginklų guminėmis kulkoms šaudyti.

Rio de Žaneire didelė minia susirinko miesto centre. Kai protestuotojai pabandė įsiveržti į valstijos asamblėjos pastatą, policija paleido į juos gumines kulkas ir ašarines dujas.

Demonstrantai padegė automobilį ir gatvėse užkūrė tris laužus.
Taip pat vyksta protestai Belene bei susidūrimai Belo Orizontėje, čia protestuotojai norėjo prasibrauti į stadioną, kur vyko Konfederacijų taurės varžybos tarp Taičio ir Nigerijos.

Pranešama, kad Brazilijos šiaurėje esančiame Masejo mieste vairuotojas, nepatenkintas tuo, kad minia užblokavo kelią, šovė studentui į veidą.

Protestai taip pat vyksta Vitorijoje, Porto Alegrėje, Novo Amburge bei kituose šalies miestuose.

Vis labiau stiprėjančius protestus sukėlė birželio 2 dieną pakeltas mokestis už vienkartinį važiavimą autobusu San Paule nuo 3 realų (3,66 lito) iki 3,2 realo (3,9 lito).

Valdžia tvirtina, kad toks bilietų kainos pakėlimas toli gražu nesiekia infliacijos masto, mat ji nuo pastarojo 2011 sausį įvesto pabranginimo, oficialiais duomenimis, išaugo 15,5 procento.