Buvo sužeisti apie 56 policijos pareigūnai, kuriuos protestuotojai apmėtė plytomis, buteliais ir kitokiais po ranka pasipainiojusiais daiktais Belfasto centre, policija pranešė šeštadienį.

Padegti keli automobiliai, policija panaudojo vandens patranką ir švaistėsi guminėmis lazdomis, vaikydama riaušininkus.

Septyni žmonės buvo sulaikyti dėl įvairių pažeidimų, tarp kurių minėtinas dalyvavimas riaušėse ir automobilių nuvarymas; Šiaurės Airijos policijos vadas Mattas Baggottas (Metas Begotas) perspėjo, kad areštų bus daugiau.

„Tie žmonės visiškai nebuvo nusiteikę taikiai protestuoti, – pažymėjo jis. – Jiems stinga savigarbos ir orumo.“

Miesto kalėjimai „braškės per siūles“, kai bus susemti visi kaltininkai, pridūrė M.Baggotas.

Belfaste šiuo metu suvažiavę tūkstančiai buvusių policininkų ir ugniagesių iš viso pasaulio, dalyvaudami Pasaulinėse policijos ir ugniagesių žaidynėse.

Protestantų šalininkai mėgino užblokuoti dalį maršruto, kuriame turėjo vykti planuotas respublikonų paradas, minint Britanijos vyriausybės 1971 metų rugpjūčio 9-ąją priimto įstatymo, leidžiančio laikyti suimtuosius arešte be teismo, metines.

Daugiau nei 3 500 žmonių žuvo Šiaurės Airijoje per tris dešimtmečius vykusius tarpkonfesinius neramumus.

1998 metų Didžiojo penktadienio susitarimas, pagal kurį buvo apibrėžtas valdžios pasidalijimas tarp respublikonų ir Londono lojalistų, didžia dalimi užbaigė smurtą, nors šioje provincijoje išpuolių retkarčiais dar pasitaiko.