Buvusi „Mis Venesuela“, aktorė Monica Spear, kuri gyveno ir dirbo Jungtinėse Valstijose, ir jos Didžiojoje Britanijoje gimęs partneris buvo nušauti per atostogas Venesueloje. Šis nusikaltimas sukėlė šoką ir pasibjaurėjimą, o vyriausybę privertė sušaukti skubų pasitarimą.

29 metų M.Spear ir 39 metų Thomas Henry Berry buvo nušauti jų automobiliui vėlai pirmadienį sugedus greitkelyje Venesuelos šiaurės vakaruose. Poros penkerių metų duktė per tą užpuolimą, kuris tikriausiai buvo bandymas įvykdyti ginkluotą apiplėšimą, buvo sužeista.

Šeima, beviltiškai bandydama apsisaugoti, užsirakino automobilyje, bet ginkluoti užpuolikai į mašiną paleido daug šūvių. M.Spear mirė nuo vienos kulkos.

Minėti septyni žmonės buvo areštuoti dėl „numanomų ryšių“ su nusikaltimu, nurodė prokurorai. Keturi vyrai, viena moteris ir du paaugliai turėjo kai kuriuos šeimos daiktus.

Anksčiau buvo pranešta, kad dėl tų žmogžudysčių Karabobo valstijoje buvo sulaikyti penki žmonės.

Prezidentas Nicolas Maduro po šio nusikaltimo pažadėjo, kad kaltininkai pajus „geležinį kumštį“.

„Niekas negali stovėti susidėjęs rankas; žmogžudystės ir smurtiniai nusikaltimai, ir šios jaunos venesuelietės bei jos vyro nužudymas yra smūgis mums visiems“, - sakė N.Maduro, kuris sušaukė merų ir gubernatorių pasitarimą skubiam kovos su nusikalstamumu planui parengti.

„Visi mes turime prisiimti atsakomybę; aš prisiimu savąją“, - sakė prezidentas, paskelbdamas, kad nacionalinė kovos su nusikalstamumu politikos grupė planą parengs per mėnesį.

M.Spear nužudymas atkreipė dėmesį į didžiulį nusikalstamumą Venesueloje, dėl kurio daugelis šalies gyventojų vengia naktį eiti iš namų, o kiti perka šarvuotus automobilius ar stiprina namų apsaugą.

M.Spear ir T.H.Berry, kuris Venesueloje turėjo nuotykinių kelionių kompaniją, 2008 metais susituokė, o paskui išsiskyrė, tačiau neaišku, ar tai padarė teisiškai.

„Jai pataikė viena kulka, į dešinę ranką, ir perskrodė visą kūną“, - televizijai „CNN Espanol“ sakė M.Spear vadybininkė Katty Pulido, kuri nurodė, kad į T.H.Berry pataikė trys kulkos.

Poros dukra Maya buvo sužeista į dešinę koją ir nuvežta į privačią ligoninę Karakase, kur yra stabilios būklės. Ja rūpinasi seneliai, nurodė K.Pulido.