Socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos, kuriose matyti, kaip Turkijos parlamento prieigose kelią blokuoja sunkvežimiai.

Vietinė naujienų agentūra "Anadolu" praneša, kad policija šiuo metu aiškinasi incidento aplinkybes.

Anksčiau pranešta, kad Turkijos saugumo pajėgos pirmadienį nukovė užpuoliką, apšaudžiusį pareigūnus iš automobilio prie teismo rūmų Ankaroje, kuriuose nagrinėjamos nesėkmingo perversmo dalyvių bylos, nurodė žiniasklaida.

Naujienų agentūros AFP korespondentai prie teismo rūmų, kur dešimtys įtariamų perversmo sąmokslininkų pirmąkart stojo prieš teisėjus, pranešė girdėję šaudymą, sukėlusį paniką.

Naujienų agentūra „Dogan“ informavo, kad užpuolikas buvo nukautas policijos, o du kiti žmonės buvo sužeisti.

Neaišku, ar šis incidentas kaip nors susijęs su perversmu, bet televizijos pranešimuose sakoma, kad užpuolikas buvo karys, nors daugiau jokių detalių neskelbiama.

Šarvuotosios mašinos ir policija buvo skubiai pasiųsti į įvykio vietą sostinėje, kurioje po mėginimo nuversti vyriausybę saugumo priemonės buvo smarkiai sustiprintos.

AFP korespondentai incidento vietoje matė sudaužytą automobilį.

Valstybės tarnautojams laikinai uždrausta išvykti iš šalies

Turkijos valstybės tarnautojams laikinai uždrausta išvykti iš šalies. Tai pirmadienį paskelbė televizijos kanalas NTV, remdamasis atitinkamu vyriausybės potvarkiu.

Gautomis žiniomis, ši priemonė susijusi su tęsiamu mėginimo įvykdyti valstybės perversmą naktį į liepos 16-ąją tyrimu. Draudimas vykti į užsienį taikomas visiems valstybės institucijų darbuotojams. Išimtis yra tie tarnautojai, kurie oficialiai išsiųsti į užsienį dirbti.

Diplomatinius ir tarnybinius pasus turintys valdininkai išvykdami turės pateikti oficialų komandiruotės dokumentą, išduotą juos siunčiančios institucijos. Paprasti piliečiai gali laisvai palikti Turkiją, bet pasienyje turės papildomai pateikti išrašą su asmens duomenimis iš Socialinio draudimo valdybos.

Išpuolio metu pašautas Sisli rajono mero pavaduotojas

Stambulo savivaldybėje surengto išpuolio metu šauta į Sisli rajono mero pavaduotoją.

Pranešama, kad šauta į galvą ir šiuo metu jis yra kritinės būklės. Turkų transliuotojas NTV praneša, kad ginkluotas asmuo įžengė į Sisli rajono mero pavaduotojo Cemilio Candaso biurą ir į jį šovė.

Šiam Stambulo rajonui vadovauja pagrindinė Turkijos opozicinė Liaudies respublikonų partija.
Visos opozicinės partijos mėginimus surengti valstybinį perversmą pasmerkė.