"Turėčiau jį pakviesti, - Pasaulio ekonomikos forumo (WEF) vadovas Klausas Schwabas (Klausas Švabas) sakė sekmadieniniam laikraščiui "SonntagsZeitung". - Tačiau tai neįmanoma, nes jam neleidžiama išvykti iš Britanijos".

J.Assange'as sekmadienį, trečią jam skirto "arešto viloje" dieną, praleido vieno savo draugo namuose Didžiojoje Britanijoje. Įslaptintą vyriausybinę medžiagą viešinančio tinklalapio vadovas kovoja, kad nebūtų išduotas Švedijai, kuri jį kaltina dviejų moterų seksualiniu užpuolimu.

"Lauksiu, kol Švedijos teisingumas jį išteisins", - pridūrė K.Schwabas.
39 metų australas neigia jam inkriminuojamus nusikaltimus ir pažadėjo, kad "WikiLeaks" toliau viešins slaptus JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentus, kurių jau paskelbta keli tūkstančiai.

"WikiLeaks" yra naujos realybės išraiška, - pabrėžė K.Schwabas. - Pusiausvyra tarp privačios sferos ir skaidrumo buvo radikaliai pakeista".

"Vyriausybės, bendrovės ir priimantieji sprendimus privalo pripažinti, jog visą laiką bus stikliniame kambaryje, - aiškino jis. - Apie tai diskutuosime Davose, tačiau mūsų prioritetas - pasimokyti ir padaryti išvadas iš finansų krizės ir įsiskolinimų".

Pasak K.Schwabo, forume, kuris vyks sausio 26-30 dienomis, dalyvaus 27 pasaulio lyderiai, tarp jų Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, kuris sakys kalbą per susitikimo atidarymą.