Jie yra linkę rinktis ramesnį poilsį, pavyzdžiui, paplūdimyje, tačiau 24 proc. keliaujančiųjų po Latviją taip pat domisi istoriniais, kultūriniais, architektūriniais ir kitais paminklais.

O 36 proc. latvių keliauja į užsienį bent kartą per metus. Iš jų 22 proc. nori atsipalaiduoti, o 16 proc. – aplankyti užsienyje gyvenančius draugus ar giminaičius. Dar 7 proc. tyrinėja egzotines šalis, 6 proc. renkasi aktyvų poilsį, o 4 proc. į užsienį vyksta apsipirkti.

Beveik pusė apklaustųjų, arba 47 proc., pareiškė, kad renkantis kelionės kryptį, svarbiausia jiems yra kelionės kaina. Klimatas rūpi 33 proc., o šiek tiek mažesnei daliai apklaustųjų – apgyvendinimo ir maisto kainos. Dar 21 proc. įvertina tai, ar lengva pasiekti paskirties vietą, o 20 proc. atsižvelgia į politinę padėtį kelionės šalyje. Į draugų ar pažįstamų patarimus įsiklauso tik 17 procentų.

Didžioji dalis apklaustųjų, arba 63 proc., taupo pinigus kelionėms, bet 19 proc. renkasi vietas, kurias galima aplankyti specialiai tam netaupant. Be to, 17 proc. kelionėms išleidžia papildomas pajamas, pavyzdžiui, dovanas ar premijas. Besiskolinančiųjų kelionei iš draugų ar giminių yra labai mažai, o šiam tikslui imančiųjų paskolas – dar mažiau.

Dauguma respondentų, arba 54 proc., mano, kad užsienio turistus Latvijoje labiausiai traukia istorinis, kultūrinis ir architektūrinis paveldas. Beveik tokia pat dalis mano, kad tai yra Baltijos jūra ir jos smėlėti paplūdimiai, o 43 proc. mini Latvijos gamtą – miškus, upes ir ežerus.

„Baltic International Bank“ rengiamas „Latvijos barometras“ – tai kas mėnesį atliekamas tyrimas, kuriame vertinami dabartiniai procesai ekonominiu ir socialiniu požiūriu svarbiose srityse. Pirmoje tyrimo dalyje respondentams užduodami tie patys klausimai, pagal kuriuos vertinama, kaip per mėnesį pasikeitė visuomenės nuotaikos. Antroje dalyje užduodami klausimai kaskart būna susiję su dalykais, kuriems tuo metu visuomenėje skiriama daugiausia dėmesio. Šįkart antroje tyrimo dalyje buvo užduodami klausimai apie keliavimą ir turizmo plėtrą Latvijoje.