Štai vos keletas faktų apie įmonės vadovybės „rūpinimąsi“ savo darbuotojais: į tualetą galima eiti tik pagal sąrašą, tenka dirbti viršvalandžius, reikia išpirkti pasibaigusio galiojimo prekes.

Be to, „Maximos“ darbuotojų vaikams Kalėdoms buvo išdalintos dovanos, už kurias kitą mėnesį buvo išskaičiuota iš tėvų atlyginimų.

Viena kasininkė papasakojo, kad kelerius metus iš eilės yra priversta dirbti pagal labai įtemptą grafiką – jai tenka sėdėti kasoje po 11-12 valandų tris dienas iš eilės, tada turi išeiginę ir vėl grafikas kartojasi iš naujo.

Per darbo dieną pietums skiriama 15-20 minučių. Į tualetą galima eiti tik tuo atveju, jeigu duotas leidimas ir jeigu tuo metu toks leidimas nėra duotas kam nors kitam iš darbuotojų.

Vienas apsaugos darbuotojas papasakojo, kad ir po Rygos Zuolitūdės rajone įvykusios tragedijos nuskambėjus pavojaus signalui „Maximos“ darbuotojai negali palikti savo darbo vietos.

Vienintelė teigiama naujovė po tragiškų lapkričio 21 dienos įvykių – parduotuvėse atlaisvinti evakuacijos išėjimai, kurie anksčiau buvo užkrauti prekėmis.