Apie tai praneša „Reuters“.

Ispanijos Valstybės taryba ketvirtadienį vieningai nusprendė, kad šalies vyriausybė Konstituciniam teismui turėtų apskųsti Katalonijos planus rengti simbolinį balsavimą dėl nepriklausomybės ir paskelbti jį neteisėtu, patikino patariamosios institucijos atstovė spaudai.

Katalonijos regiono lyderis Arturas Masas kiek anksčiau pranešė apie ketinimus nerengti lapkričio 9-ąją planuoto referendumo. Tačiau vadovas tvirtino, kad vyriausybė atsiskyrimo nuo Ispanijos neatsisako ir tą dieną surengs simbolinį balsavimą, kuriame gyventojai išreikš savo nuomonę dėl nepriklausomybės.

Nors Ispanijos premjeras Mariano Mariano Rajoy ir Katalonijos politikai bando vesti dialogą dėl regiono statuso, tačiau įtampa šalyje neatslūgsta.

„Mes matome, nežinau nė kaip tai pavadinti, ketinimus rengti pseudobalsavimą, kuris neatitinka demokratijos normų“, – tvirtino Ispanijos premjeras.

M. Rajoy teigė, kad ministrų kabinetas pirmadienį nuspręs dėl kito žingsnio – kreipimosi į Konstitucinį teismą.

Katalonijos regionas ruošiasi lapkričio 9 dienai planuojamam surengti neoficialiam balsavimui ir teigia, kad beveik visame regione bus įkurtos apie 1 255 balsavietes.