Turkijos pakrančių sargyba išgelbėjo dar 15 migrantų, plaukusių tuo laivu iš pajūrio miesto Didimo šalies pietvakariuose, pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė naujienų agentūrai AFP.

Kol kas nežinoma, kurių šalių piliečiai yra tie žmonės.

Pakrančių sargyba, padedant trims laivams ir sraigtasparniui, tebeieško dingusių žmonių, nurodė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Ši tragedija įvyko likus dienai iki svarbaus Turkijos ir Europos Sąjungos lyderių susitikimo Briuselyje.

Turkija buvo pagrindinė starto aikštelė daugiau negu milijonui pabėgėlių ir migrantų, pasiekusių Europą nuo 2015 metų pradžios. Ankara pastaruoju metu buvo smarkiai spaudžiama pažaboti tą srautą.

ES tikisi, kad per derybas Briuselyje Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu prisiims naujų įsipareigojimų, galinčių padėti sumažinti į Europą atvykstančių pabėgėlių skaičių.

Per anksčiau šią savaitę surengtą oficialų vizitą Ankaroje Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas sakė, kad migrantų, atplaukiančių į ES teritoriją iš Turkijos per Egėjo jūrą, skaičius išlieka „toli gražu per didelis“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)