Tačiau jie sakė neturėję jokių įrodymų, kad įtariamasis, Danijoje gimęs už kriminalinius nusikaltimus teistas 22 metų vyras būtų planavęs kokius nors išpuolius.

Remiantis Danijos saugumo ir žvalgybos tarnyba (PET), kalėjimų tarnyba rugsėjį pranešė, kad šis už užpuolimą bausmę atliekantis asmuo yra „linkęs radikalizuotis“.

Tačiau nebuvo „jokios priežasties manyti, kad dabar jau nukautas 22 metų užpuolikas būtų planavęs atakas“, nurodė PET.

Užpuolikas, kurį žiniasklaida ir jo draugai įvardino kaip Omarą El Husseiną, gimė palestiniečių šeimoje Danijoje. Jis buvo policijos nukautas sekmadienį prieš aušrą per susišaudymą.

Pasak vietos žiniasklaidos, O.El Husseinas, kuris buvo teistas už paprastus ir ginkluotus užpuolimus, iš kalėjimo išėjo vos dvi savaitės iki išpuolių.

Laikraštis „Berlingske“, cituodamas neįvardintus šaulio draugus pranešė, kad iš kalėjimo išėjo „pasikeitęs žmogus“.

„Jis užsiaugino barzdą, daugiau nekalbėjo apie automobilius ir merginas, bet daug apie religiją, aukas Gazoje ir pabaigą rojuje“, – rašoma laikraštyje.

Per išpuolius, kurie yra kruviniausi Danijoje nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos, žuvo sinagogą saugojęs 37 metų žydas ir 55 metų filmų kūrėjas, dalyvavęs debatuose apie islamą ir spaudos laisvę sostinės kultūros centre.