„Aštuoni žmonės žuvo mirtininkui sprogdintojui atakavus Kafr Susos“ rajoną sostinės pietvakariuose, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Valstybinė naujienų agentūra SANA nurodė, kad mažiausiai septyni žmonės žuvo per „mirtininko teroristo“ ataką netoli vieno sporto klubo minėtame rajone.

Dalis Kafr Susos yra riboto lankymo zona, kurioje yra ministrų, aukšto rango saugumo pareigūnų namai ir žvalgybos tarnybų biurai, bet sprogimas driokstelėjo toli nuo tos teritorijos.

Tokios atakos retos Damaske, prezidento Basharo al Assado režimo tvirtovėje, nors sostinės apylinkėse jau beveik šešerius metus vyksta susirėmimai su sukilėliais.

Opozicijos pajėgos, įsitvirtinusios kai kuriuose Damasko priemiesčiuose, kai kada apšaudo sostinę raketomis arba minosvaidžių sviediniais.

Gruodžio 16 dieną viena septynmetė, apsijuosusi diržu su sprogmenimis, detonavo savo bombą prie policijos nuovados Midano rajone. Tąsyk buvo sužeisti trys policininkai.

2011 metų gruodį per du sprogdinimus netoli valstybės saugumo agentūrų būstinių Kafr Susoje žuvo daugiau kaip 40 žmonių, dar per 150 buvo sužeisti.