Klipe nusifilmavo nacionalistinių pažiūrų politikas iš Rusijos Andrejus Ivancovas. Dainoje „Krymas“ jis šlovina Rusijos neseniai atsiimtą teritoriją ir naują jos gyvenimo etapą.

Tačiau šią dainą ir jai skirtą vaizdo klipą išgarsino ne ausiai švelnus gitaros solo ir ne naiviai patriotinis tekstas. Didžiausio dėmesio susilaukė dainoje politikui pritarianti įspūdingų formų dainininkė. Internete skelbiamuose komentaruose nemažai spėliojančių, kas ta moteris, toli gražu neprimenanti per MTV besistaipančių ilgakojių dainininkių.

Norint galima prikibti ir prie paties vaizdo klipo kokybės – tiksliau jos nebuvimo. Nufilmuotas buitine drebančia ranka laikoma kamera, jis labiau primena vaizdo įrašą šeimos archyvui.

Vaizdo klipe porelė šaltą žiemos dieną vaikštinėja po Krymą – vėliau veiksmas persikelia į pavasarį. Dauguma nufilmuotų parduotuvių nedirba, keliuose kadruose galima įžiūrėti Rusijos karo laivus, sausakimšus paplūdimius, dūmus spjaudančius fabrikus. Krymo turizmo pareigūnams toks vaizdelis galbūt ir nepatiktų – juk jie iš visų jėgų stengiasi regioną pristatyti kaip idealią vietą poilsiui bei pramogoms.

Vaizdo klipas prasideda Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžiais – prezidentas dėkoja Krymo žmonėms už referendumo rezultatus. Norėdamas vaizdžiai iliustruoti šią mintį, A. Ivancovas vaikštinėja po apsnigtą mišką ir dainuoja „Po ilgos ir šaltos žiemos Krymas pabudo“.

Netrukus prie jo prisijungia lyriškai nusiteikusi kompanionė, brazdinanti akustinę gitarą – netrukus porelė atsiduria automobilyje ir leidžiasi į trumpą apžvalginę kelionę po pusiasalį. Jeigu žiūrėsite, sulauksite ir fejerverkų.

Tai jau ne pirmasis politiko muzikinis darbas – neabejotinai verta pamatyti ir dainos „Mano „Jaguaras“ labai greitas“ vaizdo klipą.