Respublikonų kampanijos favorito naujasis vyriausiasis patarėjas Paulas Manafortas daugelį nustebino, per susitikimą už uždarų durų su partijos sunkiasvoriais pareiškęs, kad D. Trumpas atlieka savo „vaidmenį“ per susitikimus su rinkėjais ir kad tas vaidmuo „vystosi“ į rimtesnę ir labiau politiškai angažuotą rolę.

Pateikdama palyginimą iš knygos vaikams „Ozo šalies burtininkas“ (Wizard of Oz), Demokratų nacionalinio komiteto pirmininkė Debbie Wasserman Shultz sekmadienį sarkastiškai sakė, kad ta žinia prilygsta epizodui, kai „iš esmės Toto nutraukia uždangą nuo Burtininko ir atskleidžia, kad Donaldas Trumpas nėra to lygio, kad jis niekada nebuvo to lygio“.

„Jie iš esmės turi apsimetėlį, siekiantį tapti Jungtinių Valstijų prezidentu“, – politikė sakė televizijai „Fox News“.

P. Manafortas sekmadienį taip pat pasinaudojo televizijos pokalbių laidos formatu, stengdamasis užgesinti įtūžį, sukeltą jo pareiškimų, kurie buvo paviešintis ketvirtadienį.

Patarėjas tvirtino, kad amerikiečiai mato „tikrąjį Donaldą Trumpą, dirbantį rinkimų kampanijos režimu, besikalbantį su žmonėmis“ ir kad šis Niujorko nekilnojamojo turto magnatas neketina nieko kvailinti.

Pats D. Trumpas šeštadienį irgi įsitraukė į šiuos debatus, aiškindamas, kad savo siunčiamą žinią jis formuluoja „nelygu klausytojai“.

„Reikia elgtis vienaip, kai kalbi šiai auditorijai, turi elgti kitaip, kai konferencijų salėje sėdi 12 žmonių“, – D.Trumpas argumentavo viešėdamas Bridžporto mieste Konektikute – vienoje iš penkių šiaurės rytinių ir Rytų pakrantės vidurio regiono valstijų, kuriose antradienį vyks respublikonų pirminiai rinkimai.

Kontroversiška D. Trumpo kampanija, per kurią šis kandidatas spėjo išvadinti meksikiečius žagintojais, pažadėjo atsitverti nuo Meksikos tvora ir pareiškė norintis, kad musulmonams būtų uždrausta atvykti į Jungtines Valstijas, sukėlė įtūžį respublikonų istablišmentui.

Kai kurie įtakingi partijos veikėjai, tarp jų 2012 metų respublikonų kandidatas į prezidento postą Mittas Romney, susivienijo stengdamiesi duoti atkirtį D. Trumpui, nors tokios pastangos nebūtinai bus naudingos milijardieriaus pajėgiausiam varžovui Tedui Cruzui – ultrakonservatyvių pažiūrų Teksaso senatoriui.

T. Cruzas sakė žurnalistams, kad D. Trumpas „mums melavo“ ir kad jis apsimetinėja esantis konservatorius, kad „apkvailintų patiklius rinkėjus“.

Kaip rodo apklausos, D.Trumpas yra populiariausias respublikonų pretendentas visose antradienį balsuosiančiose valstijose: Konektikute, Delavere, Merilande, Pensilvanijoje ir Rod Ailande.