34 metų verslininkė ir trijų vaikų mama, ištikimai palaikiusi savo tėvą per pirminių rinkimų kampaniją, pristatė 70-metį verslo magnatą, kai šis priėmė respublikonų nominaciją į JAV prezidento postą, nors dar visai neseniai tik nedaugelis manė, kad tai apskritai įmanoma.

„Mano tėvas pasižymi ne vien stiprybe ir gebėjimais, būtinais naujajam prezidentui, bet taip pat maloniu būdu ir užuojauta, kuri leis jam būti lyderiu, kokio reikia šiai šaliai“, – sakė elegantiška šviesiaplaukė.

Besipiktinantys kurstančiais D.Trumpo komentarais apie moteris, musulmonus ir imigrantais, suglumsta vertindami Ivanką: kaip moteris, kurios viešasis įvaizdis – nepriekaištingas, gali palaikyti šį veikėją su tokia didele meile?

Tikėtinas atsakymas – kad Amerika nepažįsta šio žmogaus, kaip jį pažįsta dukra. Ji tai yra diplomatiškai pakomentavusi: „Įmanoma būti garsiu, bet iš tikrųjų gerai nepažįstamu.“

Ketvirtadienį Ivanka kreipėsi į moteris, nepriklausomus rinkėjus ir jaunimą, kurie jautėsi ypač artimi pralaimėjusiam demokratų pretendentui Bernie Sandersui, taip pat paminėjo jauniems žmonėms ypač aktualią sunkiai pakeliamų skolų už aukštąjį mokslą problemą.

„Kaip ir daugelis maniškės tūkstantmečio kartos atstovų, nelaikau savęs kategoriškai demokrate arba respublikone, – sakė ji. – Tai yra (lemtingas) momentas, o Donaldas Trumpas yra žmogus, padarysiantis Ameriką vėl didžia.“

Dukra tikino, kad jis yra žmogus, pasižymintis geriausiai įgūdžiais vadovauti ekonomikai, ir kad jis „pakvies (į savo komandą) geriausius ir šviesiausius iš abiejų stovyklų“.

D.Trumpas, kurio populiarumas tarp moterų, kaip rodo apklausos, tėra apie 34 proc., samdydavo moteris dirbti statybų projektuose, kada tai dar nebuvo įprasta, o jo verslo imperijoje dirba daugiau aukšto rango vadovių moterų negu vyrų, aiškino Ivanka.

Ji pridūrė, kad tapęs prezidentu jos tėvas siektų, jog moterų ir vyrų darbas būtų apmokamas vienodai.

„Moterims yra mokama vienodai, o kai moteris tampa motina, ji yra palaikoma, o ne uždaroma“, – Ivanka pasakojo apie savo patirtį tėvo verslo grupėje „The Trump Organization“, kurioje ji užima pirkimų ir plėtros viceprezidentės pareigas.

„Jis susitelks, kad kokybiška vaikų priežiūra būtų įperkama ir prieinama visiems“, – pridūrė ji, skelbdama žinią, kuri būtų galėjusi tapti svarbiu privalumu D.Trumpo varžovės demokratės Hillary Clinton (Hilari Klinton) kampanijai.

1981 metais gimusi Ivanka yra antras D.Trumpo ir jo pirmosios žmonos – Čekijoje gimusios Ivanos – vaikas. Donaldo ir Ivanos santuoka virto bulvariniu skandalu ir baigėsi skyrybomis, kai Ivanka tebuvo dešimtmetė.

D.Trumpo vaikai dažnai kalba apie tėvų jiems įdiegtą pagarbą darbštumui, pasakodami, kad vaikystės vasaras jie dažniausiai praleisdavo dirbdami, o ne išvykdami pramogauti su draugais į Prancūzijos Rivjerą.

Daugelio Niujorko superturtuolių atžalos yra tapę nuolatiniais priklausomybės ligų klinikų klientais arba nesugeba ilgesnį laiką užsibūti viename darbe, bet D. Trumpo suaugę vaikai atrodo laimingai susituokę ir aktyviai padeda valdyti jo tarptautinę korporaciją.

Ivanka dirba ne vien savo tėvui, bet ir yra įkūrusi mados liniją – „Ivanka Trump Collection“.

Ivanka yra ištekėjusi už milijonieriaus nekilnojamojo turto vystytojo ir leidėjo Jaredo Kushnerio, dėl kurio ji atsivertė į judaizmą.

Jiedu dažnai matomi visuomenės elito renginiuose, bet taip pat žinoma, kad namuose jiems patinka gyventi ramiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)