JAV prezidento rinkimuose D. Trampą palaikė mažiau rinkėjų nei jo oponentę Hillary Clinton - ji surinko 2,2 mln. balsų daugiau nei išrinktasis prezidentas. Tačiau D. Trumpas sulaukė didesnio rinkikų kolegijos palaikymo, tai ir nulėmė rinkimų baigtį.

Milijardierius respublikonas naujausią pareiškimą, kuriame teigė, kad būtų laimėjęs ir JAV rinkėjų balsavimą, jei milijonai žmonių nebūtų balsavę neteisėtai, padarė po to, kai buvo imtasi iniciatyvos Viskonsino valstijoje, kur laimėjo D. Trumpas, perskaičiuoti balsus.

D. Trumpas ir jo komanda tokiam žingsniui atkakliai priešinosi. Išrinktasis prezidentas socialiniame tinkle "Twitter" net citavo H. Clinton, teigusią, kad reikia gerbti rinkimų procesą.

Nors D. Trumpas dar prieš prezidento rinkimus sakė, kad jų rezultatai gali būti suklastoti, po to, kai lapkričio 8 d. juos laimėjo, apie tai daugiau neužsiminė iki dabar.

Pareiškimus apie rinkimų pažeidimus jis paskelbė socialiniame tinkle "Twitter". "Rimtų pažeidimų pasitaikė Virdžinijos, Naujojo Hampšyro ir Kalifornijos valstijose - kodėl žiniasklaida apie tai neskelbia? Didelis tendencingumas - rimta problema!", - rašė D. Trumpas.

Tačiau nei D. Trumpas, nei jo pagalbininkai nepateikė jokių įrodymų, galinčių pagrįsti tokius teiginius. Be to, D. Trumpas nepaaiškino, kodėl priešinasi iniciatyvai Viskonsine perskaičiuoti balsus, jei neteisėtas balsavimas tikrai yra tokia rimta problema.

JAV prezidento rinkimų stebėtojai apie tokio plataus masto rinkimų pažeidimus nepranešė.