Šis susitarimas turėtų apsaugoti nuo neparankaus tolesnio bylinėjimosi politikos naujoką, besiruošiantį perimti Baltuosius rūmus.

„Šiandienos susitarimas dėl 25 mln. dolerių žymi stulbinamą Donaldo Trumpo nuomonės pasikeitimą ir yra didelė pergalė daugiau kaip 6 tūkst. nukentėjusiųjų nuo jo apgavikiško universiteto“, – sakoma penktadienį paskelbtame Niujorko valstijos prokuroro Erico Schneidermano pranešime.

„Man malonu, kad pagal šios sutarties sąlygas kiekvienam nukentėjusiajam bus atlyginta žala ir kad Donaldas Trumpas sumokės iki 1 mln. dolerių baudą Niujorko valstijai už valstijos švietimo įstatymų pažeidimą“, – pridūrė jis.

Vienas E. Schneidermano biuro atstovas sakė, kad ši sutartis apima visas tris bylas, iškeltas prieš bendrovę „Trump University“ – dvi Kalifornijoje ir vieną Niujorke.

Ši taikos sutartis buvo sudaryta likus vos valandai iki planuoto San Diego federalinio teismo posėdžio, turėjusio svarstyti D. Trumpo prašymą atidėti bylos nagrinėjimą, nes išrinktasis prezidentas šiuo metu yra pasinėręs į kasdienes konsultacijas dėl jo naujojo kabineto formavimo.

Ieškinyje, pateiktame prieš šešerius metus buvusių studentų, sakoma, kad „Trumpo University“, kuris nebuvo akredituotas koledžas arba universitetas, lupdavo didžiules sumas iš mokinių, susiviliojusių į jį įstoti dėl agresyvios reklamos.

Studentai turėdavo sumokėti iki 35 tūkst. dolerių stojimo mokestį, klaidingai manydami, kad jie įgis puikių nekilnojamojo turto verslo įgūdžių, mokomi D.Trumpo asmeniškai parinktų ekspertų, sakoma ieškinyje.

D.Trumpo advokatai tvirtino, kad daugelis studentų šiuos kursus vertino labai palankiai, o nesugebėjusieji pasiekti sėkmės tegali kaltinti save.

Ši mokykla veikė 2005–2011 metais.

Vasarį D. Trumpas vienoje „Twitter“ žinutėje rašė, kad 98 proc. atsiliepimų apie jo mokyklą buvo teigiami.

„Galėčiau sudaryti taikos sutartį, bet nedarysiu to iš principo!“ – tąsyk rašė jis.