Respublikonų partijos favoritas D. Trumpas sakė, kad vykdys „Pirmiausia - Amerika“ politiką, o dabartinio JAV prezidento Baracko Obamos administracijos užsienio politiką pavadino „visiška katastrofa“.

Antradienį pergalę išplėšęs penkiose valstijose, D. Trampas įvardino save kaip „tikėtiną kandidatą“. Žymus verslininkas laimėjo Konektikuto, Delavero, Rod Ailendo, Merilendo ir Pensilvanijos valstijose.

D. Trumpas sakė, kad užsienio politika nebus tik „Trumpo doktrina“. Jei bus išrinktas JAV prezidentu, jis laikysis lankstumo ir darys pokyčius. Verslininkas daug kalbėjo apie B. Obamos administracijos „trūkumus, painiavą ir netvarką“ ir sakė norįs tai pakeisti.

Kalbėdamas Vašingtone, D. Trumpas žadėjo „nuo Amerikos užsienio politikos pašalinti rūdis“.

„Neleisti plisti radikaliam islamui turėtų būti svarbiausias JAV užsienio politikos tikslas, taip pat pasaulio“, - trečiadienį sakė D. Trumpas ir pridūrė, kad glaudžiai bendradarbiautų su JAV sąjungininkėmis Artimuosiuose Rytuose ir kovotų su ekstremizmu.

Verslininkas taip pat teigė, kad būtų siekiama naujų derybų su Jungtinių Valstijų sąjungininkėmis NATO, bandoma pakeisti organizacijos struktūrą bei iš naujo subalansuoti JAV finansavimą.

Verslininkas taip pat norėtų derėtis su Rusija ir ieškoti bendros pozicijos, tikėtina, dėl islamistų ekstremizmo. Be kita ko, stengtųsi „taisyti santykius su Kinija“, bet nepateikė pasiūlymų, kaip galima būtų tai padaryti.

Galiausiai D. Trumpas pareiškė: „Šalys, kurias giname, privalo mokėti mums už gynybą. Jei ne, JAV turi būti pasiruošusios leisti toms šalims gintis pačioms. Neturime kito pasirinkimo“.