Milijardierius nekilnojamojo turto vystytojas taip pat sakė televizijos CNN pokalbių laidai „State of the Union“, kad Artimieji Rytai „sprogo“ dėl dabartinio JAV prezidento Baracko Obamos ir buvusios jo užsienio reikalų sekretorės Hillary Clinton, pagrindinės D.Trumpo varžovės demokratų stovykloje, politinių sprendimų.

Kai buvo paklaustas, ar pasaulis būtų geresnis, jeigu S.Husseinas tebevaldytų Iraką, o M.Kadhafi – Libiją, D.Trumpas ryžtingai atsakė: „Šimtu procentų.“

Abu velioniai autoritariniai lyderiai yra kaltinami vykdę žiaurumus prieš savo žmones. S.Husseinas, buvęs Irako prezidentas, buvo nuverstas 2003 metai per JAV vadovaujamą invaziją, o 2006 metais jam buvo įvykdyta egzekucija.

M.Kadhafi, valdęs Libiją keturis dešimtmečius, buvo nuverstas ir brutaliai nužudytas 2011 metų spalį per sukilimą, kuriam pagalbą teikė NATO.

„Žmonėms kapojamos galvos. Jie skęsta. Dabar yra daug blogiau, negu valdant Saddamui Husseinui arba Kadhafi“, – sakė D.Trumpas.

„Pažiūrėkit, kas įvyko. Libija ištikta katastrofos. Libija yra nelaimė. Irakas yra nelaimė. Sirija yra nelaimė. Visi Artimieji Rytai. Visa tai sprogo prie Hillary Clinton ir Obamos. Visa tai sprogo“, – aiškino jis.

Vadindamas Iraką „terorizmo Harvardu“, D.Trumpas sakė, kad ta šalis virto „teroristų mokymo stovykla“.

„Jeigu pažvelgtume į Iraką prieš (keliolika) metų... Nesakau, kad jis (S.Husseinas) buvo mielas vaikinas. Jis buvo siaubingas vaikinas, bet (toje šalyje) buvo geriau negu yra dabar“, – tikino verslininkas.

Jis taip pat sakė, kad Junginėms Valstijoms reikėjo perimti Irako naftos kontrolę, aiškindamas, kad dabar tie ištekliai yra perkami Kinijos, taip pat tenka Iranui ir džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“.

„Jie turi apsčiai pinigų, nes pasiėmė tą naftą ir todėl, kad mes buvom kvailiai, – teigė D.Trumpas. – Aš sakiau – išeidami pasiimkime naftą.“

D.Trumpas aiškino, kad jo užsienio reikalų politika būtų sutelkta į JAV karinės galios stiprinimą.

„Žinau tik tiek: mes gyvenam viduramžiais. ... Gyvenam nepaprastai pavojingame ir siaubingame pasaulyje“, – pabrėžė jis.

„Trumpo doktrina paprasta, – sakė jis. – Tai galia. Niekas nedrįs su mumis prasidėti. Mūsų kariuomenė bus sustiprinta.“