Milijardierius respublikonas, trokštantis tapti Amerikos karinių pajėgų vyriausiuoju vadu, šį komentarą išsakė per susitikimą su rinkėjais šiaurės rytiniame Mančesterio mieste Naujojo Hampšyro valstijoje.

D.Trumpas atkreipė dėmesį į tą lėktuvą, kai kalbėjo apie laisvosios prekybos sutartis, dėl kurių JAV gamybos pramonės darbo vietos migravo į Meksiką ir kitas šalis. Verslo magnatas taip pat gyrė Meksikos lyderius, kurie yra „daug gudresni“.

„Iš tiesų tai gali būti Meksikos lėktuvas, jie ruošiasi pulti“, – pajuokavo kandidatas, rodydamas į lėktuvą, skridusį virš renginio po atviru dangumi vietos.

D.Trumpas pernai birželį paskelbė sieksiantis prezidento, žadėdamas išrauti neteisėtą imigraciją. Jis taip pat įžeidė meksikiečius imigrantus, pavadinęs juos žagintojais, nusikaltėliais ir narkotikų kontrabandininkais.

Šis prieštaringai vertinamas veikėjas suglumino JAV politinį elitą, laimėjęs Respublikonų partijos pirminių rinkimų kampaniją ir įveikęs labiau patyrusius varžovus. Tapęs numanomu partijos kandidatu jis dabar sutelkė dėmesį į lapkritį vyksiančius visuotinius rinkimus, kuriuose susigrums su demokratų kandidate Hillary Clinton.

Meksika įtūžo, kai D.Trumpas pareiškė reikalausiantis kaimyninės šalies apmokėti tvoros, kurią jis ketina pastatyti palei bendrą sieną, statybas. D.Trumpas žada atsitverti nuo Meksikos, kad sustabdytų neteisėtų migrantų srautą į Jungtines Valstijas.

Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto lygino D.Trumpo retoriką su Europos diktatorių Adolfo Hitlerio ir Benito Mussolini kalbomis.