Didžiulis D.Trumpo investicijų JAV ir užsienyje portfelis, įskaitant ir jo labdaros fondą „Donald J Trump Foundation“, po prezidento rinkimų susilaukė didžiulio dėmesio, ir labdaros fondo uždarymas būtų pirmas didelis žingsnis siekiant išvengti bręstančios audros dėl jo potencialių interesų konfliktų.

Jo privatus fondas jau yra įsivėlęs į kelis skandalus, taip pat ir dėl to, kiek iš tiesų pinigų jis yra gavęs. Fondo veiklą dabar tiria Niujorko generalinis prokuroras Ericas Schneidermanas.

Šeštadienį JAV žiniasklaidai išplatintame pranešime Generalinio prokuroro biuras pareiškė, kad D. Trumpas dar negali uždaryti fondo.

„Mūsų biuras „Trump Foundation“ atžvilgiu dar atlieka tyrimą ir teisiškai negalima jo panaikinti, kol nebaigtas tyrimas“, – sakė E. Schneidermano atstovė Amy Spitalnick.

D. Trumpo šeimos etika

Dienraščio „The Washington Post“ birželį atliktas tyrimas atskleidė, kad D. Trumpas minėtam labdaros fondui skyrė tik dalį žadėtų pinigų, ir tik po visuomenės spaudimo jis išpildė savo pažadą nevyriausybinei karo veteranų organizacijai skirti 1 mln. JAV dolerių.

Dėl savo labdaringos veiklos kritikos susilaukė ir D. Trumpo vaikai. Jo pereinamoji komanda šią savaitę turėjo neigti pranešimus, kad jo sūnus reikalauja iki 1 mln. JAV dolerių aukų mainais į kvietimus į inauguracines iškilmes.

O D. Trumpo duktė Ivanka turėjo nutraukti labdaringą aukcioną, kurio metu buvo parduodama galimybė su ja išgerti kavos, po to, kai etikos ekspertai jį sukritikavo.

Kritikai sako, kad D. Trumpas velsis į interesų konfliktus, nebent jis visiškai pasitrauks iš visų verslo ir labdaringų reikalų.