Be to, jis išgąsdino daugelį partiečių savo agresyvia kampanija. Amerikiečių žiniasklaida favoritais į D. Trumpo vyriausybės postus įvardija pirmiausiai baltaodžius pagyvenusio amžiaus vyrus.

Politikos veteranas Newtas Gingrichas per rinkimų kampaniją buvo vienas žinomiausių respublikonų kandidato rėmėjų. Dabar jam prognozuojamos valstybės sekretoriaus pareigos. Minima ir senatoriaus Bobo Corkerio pavardė. Jis šiuo metu yra Senato Užsienio politikos komiteto pirmininkas. Tariamai D. Trumpas galvoja ir apie Johno Boltono, buvusį JAV ambasadorių Jungtinėse Tautose (JT).

N. Gingrichas Vašingtone turi gerų ryšių, tačiau yra vertinamas prieštaringai. Būdamas Atstovų Rūmų vadovas, jis dešimtajame dešimtmetyje vykdė labai agresyvų opozicinį kursą prieš prezidentą Billą Clintoną. Tuo metu, kai vadovavo galiausiai žlugusiam prezidento apkaltos procesui dėl jo aferos su praktikante Monica Lewinsky, N. Gingrichas pats slapta puoselėjo nesantuokinį ryšį.

73 metų N. Gingrichas temperamentas yra beveik toks pat karštas, kaip D. Trumpo. Abu jie per kampaniją ne kartą kivirčijosi.

Buvęs Niujorko meras Rudy Guiliani rinkimų kovoje besąlygiškai rėmė D. Trumpą. Už tai jam galimai bus atlyginta generalinio prokuroro pareigomis. 72-ejų politikas uoliai palaikė D. Trumpą įniršio atakose prieš Hillary Clinton - dėl savo audringo gestikuliavimo partijos suvažiavime jis sulaukė daug JAV komediantų pašaipų.

Dėl R. Guiliani aljanso su D. Trumpu daug amerikiečių nusisuko nuo buvusio mero. Dėl laimėjimų kovojant su nusikalstamumu Niujorke ir pirmiausiai dėl ryžtingų veiksmų po 2001 metų Rugsėjo 11-osios išpuolių anksčiau R. R. Guilianis buvo labai populiarus.

Manoma, kad generalinio prokuroro pareigos gali būti siūlomos ir Christ Christie. Jis pats siekė tapti respublikonų kandidatu į prezidentus. Vienu metu jis buvo numatytas net į viceprezidento pareigas. Pasitraukęs iš kovos, K. Christie prisijungė prie D. Trumpo.

Dabar 54-erių K. Christie vadovauja komandai, ruošiančiai valdžios perėmimą sausį. Niujorko gubernatorius svarstomas kaip kandidatas į dar kelis vyriausybės postus, tarp jų - prekybos sekretoriaus.

Jis taip pat yra karštakošis. K. Christie siejamas su skandalu dėl vieno tilto uždarymo - taip jis esą norėjo nubausti jam nepatinkantį merą.

44 metų Reince'ui Preibusui, Respublikonų partijos lyderiui, teko spręsti keblų uždavinį, kaip pridengti didelius nesutarimus tarp kandidato ir gausios įtakingų partiečių dalies. Jis pats retkarčiais kritikavo D. Trumpą, pavyzdžiui, už vulgarius pasisakymus apie moteris.

Tačiau kartu R. Preibusas vis reikalavo ir partijos solidarumo su savo kandidatu. Teisininkas dabar gali tapti D. Trumpo štabo vadovu. Užimdamas šią poziciją, jis būtų tarpininkas su Kongresu. R. Preibusas yra Atstovų Rūmų pirmininko Paulo Ryano patikėtinis.

Senatorius Jeffas Sessionsas, griežtų pažiūrų konservatorius iš Alabamos, nuo pat pradžių aktyviai rėmė D. Trumpą. 69 metų Ginkluotųjų pajėgų komiteto narys, manoma, gali būti siūlomas užimti gynybos sekretoriaus pareigas.

Į Pentagono vadovo kėdę gali sėsti ir generolas Michaelis Flynnas. Į atsargą išėjęs kariškis rūpinosi, kad būtų stiprinami niekada kariuomenėje netarnavusio D. Trumpo ryšiai su svarbia rinkėjų grupe - veteranais.

57-erių generolas turi ir žvalgybinio darbo patirties: 2012-2014 metais jis vadovavo karinei žvalgybai DIA. M. Flynnas gali tapti ir patarėju nacionalinio saugumo klausimais.

D. Trumpo kampanijos iždininkas Stevenas Mnuchinas laikomas favoritu užimti finansų sekretoriaus pareigas. Jis 17 metų dirbo investiciniame banke „Goldman Sachs", vėliau sėkmingai darbavosi Holivudo filmų prodiuseriu.

Jo nominacija būtų signalas, kad D. Trumpas ieško glaudaus kontakto su finansų sektoriumi - rinkimų kovoje būsimasis prezidentas audringai kritikavo „sistemą", turėdamas omenyje politikos ir finansų elito susiliejimą.

Taip pat įvardijama, kad į JAV iždo sekretoriaus postą gali būti siūlomas „JP Morgan Chase“ vadovas Jamesas Dimonas, informuoja CNBC remdamasi neįvardintais šaltiniais.

„Naujojo prezidento patarėjai neatmetė galimybės, esą šalies iždo sekretoriumi gali būti paskirtas „JP Morgan Chase“ generalinis direktorius Jamesas Dimonas“, – pranešė iškart du šaltiniai, gerai susipažinę su situacija, bet vienas iš jų pridūrė, kad pats Jamesas Dimonas pareiškė nesąs susidomėjęs šiomis pareigomis, teigiama CNBC pareiškime.

D. Trumpo atstovai kol kas nepateikė savo oficialių komentarų šia tema.