69 metų D.Trumpas, kuris yra trečią kartą vedęs, mergininko įvaizdį kūrė nuo pat tų laikų, kai 7-ajame dešimtmetyje mokėsi vien vaikinams skirtoje karo mokykloje, kur buvo pramintas „moterų mėgėju“, šeštadienį rašė laikraštis.

Kritikai vaizduoja D.Trumpą mizoginu, o to įrodymais laiko tokius incidentus, kaip jo ginčas su aktore Rosie O' Donnell, kurią jis pavadino „stora kiaule“, ir jo užuominos, kad buvusi varžovė kovoje už partijos kandidato į prezidentus vardą Carly Fiorina dėl savo veido yra neišrenkama.

Carly Fiorina

Tačiau „The New York Times“ daugiau kaip 50-čia interviu su moterimis, kurios pastaruosius keturis dešimtmečius buvo susijusios su D.Trumpu, parodo sudėtingesnį ir prieštaringą vaizdą.

Būta nepageidauto dėmesio moterims ir daugybė šiurkščių komentarų apie moterų kūną, rašė laikraštis.

Tačiau D.Trumpas taip pat padėjo kelioms moterims iš savo verslo organizacijos daryti karjeras.

D.Trumpas ilgą laiką visuomenės akyse buvo garsus nekilnojamojo turto magnatas, populiaraus realybės televizijos šou žvaigždė ir, iki pastarojo meto, žmogus, stovintis už „Mis Visata“ ir kitų grožio konkursų.

Viena konkurso „Mis JAV“ dalyvė sakė, kad 1997 metais D.Trumpas, kuris tuo metu buvo vedęs aktorę Marlą Maples, prisistatė ir pabučiavo ją bei kitas dalyves į lūpas.

Tačiau 9-ajame dešimtmetyje D.Trumpas pasamdė Barbarą Res savo statybų vadove – tokiu metu, kai tokiuose postuose didelėse statybų bendrovėse dirbo vos viena kita moteris.

Ji sakė, jog bosas norėjęs, kad ji būtų „Donna Trump“ („Dona Tramp“).

„Žinau, kad esi moteris vyrų pasaulyje. Ir nors vyrai dažniau būna geresni už moteris, gera moteris yra geresnė už 10 gerų vyrų“, – tada jai pasakęs jis.

Be po kažkiek metų D.Trumpas jai pasakė: „Tu mėgsti saldainius“.

„Jis man (taip) priminė, kad turiu antsvorio“, – laikraščiui sakė B.Res.

B. Res dirbo su D.Trumpu 18 metų.

„Pagarba moterims visada buvo, – sakė architektas Alanas Lapidus, kuris suprojektavo kazino „Trump Plaza“ Atlantik Sityje. – Kai jis statė savo imperiją, pagrindinė jėga buvo moterys.“

D.Trumpas „The New York Times“ sakė, jog didžiuojasi tuo, kad samdė ir skatino moteris.

„Visuomet labai pagarbiai elgiausi su moterimis. Moterys jums tai pasakys“, – sakė jis.

Jis atmetė negražius įtarimus: „Daug dalykų bėgant metams būna išgalvojami.“

Sekmadienį D.Trumpas per „Twitter“ sukritikavo minimą straipsnį.

„Silpstantis @nytimes parašė dar vieną hitą apie mane. Visiems padarė įspūdį tai, kaip gerai aš elgiausi su moterimis, jie nieko nerado. Pokštas!“ – parašė jis vienoje žinutėje.

Kodėl silpstantis @nytimes neparašo tikros istorijos apie Clintonus ir moteris? Žiniasklaida yra ABSOLIUČIAI nesąžininga!“ – buvo rašoma kitoje.

Viena buvusi iš D.Trumpo kompanijos iš vadovų Louise Sunshine sekmadienį kalbinta CNN turėjo gerų žodžių buvusiam bosui.

„Jis niekada nebuvo bosas. Jis buvo lyderis, – sakė ji CNN. – Jis mane mokė. Jis mane ugdė“.

L. Sunshine, kuri D. Trumpui dirbo dešimtmetį, sakė, kad tą patirtį laiko „turbūt didžiausia galimybe, turėta per savo gyvenimą“.