Abi moterys anksčiau kritikavo nekilnojamojo turto magnatą D. Trumpą. N. Haley kadaise sakėsi nesanti verslininko „gerbėja“, o B. DeVos Manhatano magnatą pavadino „žmogumi, kuris kišasi į svetimus reikalus“.

D. Trumpo konkurentas pirminiuose JAV rinkimuose Benas Carsonas taip pat užsiminė, kad greitai bus įvardytas į tam tikras pareigas. Antradienį D. Trumpas „Twitter“ paskyroje rašė „rimtai svarstąs“ B. Carsono kandidatūrą į JAV būsto ir urbanistinės plėtros departamentą.

Nikki Haley ir B. DeVos paskyrimui dar turės pritarti respublikonų kontroliuojamas Senatas. D. Trumpas sakė, kad N. Haley „bus puiki lyderė, atstovausianti mums pasaulinėje scenoje“.

N. Haley teigė buvusi „paskatinta“ priimti paskyrimą, tačiau, laukiant Kongreso patvirtinimo, liks Pietų Karolinos gubernatore. Respublikonų pirminiuose rinkimuose moteris palaikė Floridos senatorių Marco Rubio, vėliau – Teksaso senatorių Tedą Kruzą. N. Haley taip pat stipriai kritikavo D. Trumpo siūlymą uždrausti musulmonams migrantams atvykti į šalį.

B. DeVos sakė esanti pagerbta, galėdama priimti paskyrimą į šias pareigas. Kadaise moteris sakė, neva D. Trumpas „kišasi į svetimus reikalus“ ir „nereprezentuoja Respublikonų partijos“. Ji taip pat pirminiuose rinkimuose padėjo D. Trumpo priešininkams – Carly Fiorina, Marco Rubio ir Jebui Bushui. Tačiau D. Trumpas teigė, kad B. DeVos bus „puiki ir atsidavusi švietimo advokatė“.