S. Pruittas pateikė ieškinį EPA, siekdamas panaikinti kadenciją baigiančio prezidento Baracko Obamos kadencijos metu priimtą svarbiausią reglamentą, pagal kurį būtų pažabotos šiltnamio efektą sukeliančios dujos, kurių daugiausiai išskiria anglis naudojančios elektrinės.

Išrinktasis JAV prezidentas į pensiją išėjusį 66 metų amžiaus jūrų pėstininkų generolą Johną Kelly pasirinko užimti vidaus saugumo departamento sekretoriaus postą, kurio viena iš atsakomybių - imigracija. Trečiasis D. Trumpo į JAV administraciją pasirinktas į pensiją išėjęs kandidatas J. Kelly praėjusiais metais Kongresui sakė, kad saugumo stoka JAV ir Meksikos pasienyje sukėlė grėsmę Jungtinėms Valstijoms.

D. Trumpo komandos teigimu, 70 metų amžiaus respublikonas Ajovos gubernatorius Terry Branstad, gyręsis glaudžiais santykiais su Pekino lyderiais, pasirinktas į JAV ambasadoriaus Kinijai pareigas.

Be kita ko, pereinamojo laikotarpio komandos pareigūnai sakė, kad 68 metų buvusi generalinė profesionalių pramoginių imtynių kompanijos (WWE) direktorė ir imtynių centrinės figūros Vince McMahon žmona, D. Trumpo pasirinkta vadovauti JAV smulkiojo verslo administracijai (SBA). Išrinktasis prezidentas yra dalyvavęs WWE renginiuose praeityje ir palaiko glaudžius santykius su Makmeihonais. D. Trumpas įtrauktas į WWE šlovės muziejų.

Visiems keturiems kandidatams reikia Senato patvirtinimo.

Teigiama, kad D. Trumpas pasirinko nuolankesnį toną, užsimindamas, kad gali leisti Jungtinėms Valstijoms ir toliau dalyvauti Paryžiaus klimato kaitos susitarime, siekiančiame mažinti pasaulyje išmetamo anglies dioksido kiekį.