JAV prezidentas sekmadienį dieną dar pasisakė už šią idėją, tačiau praėjus kelioms valandoms jau teigė nemanąs, kad ją išties įmanoma įgyvendinti.

Apie šią mintį pranešta po penktadienį Vokietijoje įvykusio pirmojo D. Trumpo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimo, kurio metu jiedu aptarė šį klausimą.

Susitikimo rezultatą D. Trumpas pavadino teigiamu ir užsiminė, kad šalys norėtų bendradarbiauti artimiau.

„Mudu su V. Putinu aptarėme galimybę įkurti neįveikiamą kibernetinio saugumo padalinį, kad apsisaugotume nuo programišių įsilaužimų į rinkimų sistemas ir kitų neigiamų dalykų“, - kalbėjo D. Trumpas.

Šis pasiūlymas iš karto sulaukė demokratų ir dalies respublikonų patyčių. Pastarieji retoriškai klausė, kodėl JAV turėtų bendradarbiauti su Rusija po to, kai Kremlius galimai kišosi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus.

Tačiau sekmadienį vakare D. Trumpas pakeitė savo poziciją.

„Tai, kad su V. Putinu aptarėme kibernetinio saugumo padalinio įkūrimą, dar nereiškia, kad manau, jog tai gali būti įgyvendinta. Negali“, - socialiniame tinkle „Twitter“ rašė jis.

Tačiau jis nepraleido progos pabrėžti, kad kitas su V. Putinu aptartas klausimas - paliaubos pietvakarių Sirijoje - buvo įgyvendintas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)