D. Trumpas kaltino žiniasklaidą skleidžiant „melagingas žinias“ apie ryšius su Maskva. Jis paskelbė, kad bus atliktas tyrimas dėl melagysčių perdavimo spaudai. Prezidentas teigė įtariantis, kad su tuo susiję B. Obamos darbuotojai.

Laikraštis „New York Times“, remdamasis „keturiais dabartiniais ir buvusiais JAV pareigūnais“, rašė, jog užfiksuoti pokalbiai telefonu įrodo, kad D. Trumpo komandos nariai per rinkimų kampaniją ne kartą palaikė kontaktą su Rusijos žvalgybos atstovais.

Įvardyti darbuotojai, kurie tariamai palaikė ryšius su rusų žvalgybininkais, „nieko apie tai“ nežino, tikino D. Trumpas spaudos konferencijoje. „Jie nebuvo Rusijoje. Jie neskambino į Rusiją“, – kalbėjo jis. Apie save patį D. Trumpas sakė: „Aš neturiu Rusijoje nieko. Aš neturiu paskolų Rusijoje. Aš neturiu verslų Rusijoje“.

Dėl sąsajų su Rusija iš pareigų buvo priverstas trauktis D. Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Michaelas Flynnas. Žiniasklaida atskleidė, kad jis dar prieš prezidento inauguraciją su Rusijos ambasadoriumi aptarinėjo tuometinio JAV lyderio B. Obamos sankcijas Maskvai.