Naujosios „Bloomberg Politics“ apklausos rezultatuose matyti, kad D. Trumpas surinktų 45 proc. balsų, o H. Clinton – 43 proc. Skelbiama, kad jis ją lenktų 2 procentais, kai galima apklausoje numatyta paklaida – 3,2 proc.

Liberalų atstovas Gary Johnsonas gautų 4 proc. palaikymą, o Žaliųjų partijos kandidatė Jill Stein – 2 proc. Palyginimui, 2012 metais prezidentas Barackas Obama 29 rinkikų balsus valstijoje iškovojo mažesne nei procentinio punkto persvara.

Šis rezultatas labai skiriasi nuo anksčiau šį mėnesį Floridoje atliktos apklausos rezultato – šioje valstijoje nuolat pirmavo H. Clinton.

Kvinipiako universiteto apklausos – kuri buvo atlikta po to, kai pasirodė vulgarus D. Trumpo vaizdo įrašas „Access Hollywood“ ir prieš antruosius kandidatų į prezidentus debatus – rezultatais, H. Clinton pirmautų 4 procentais (rezultatas, atitinkamai, 48 proc. ir 44 proc.).

D. Trumpas persvarą Floridoje įgytų dėl savo pranašumo tarp valstijos nepriklausomų balsuotojų, kurie jam skirtų 44 proc. balsų, o H. Clinton – 37 proc. Trečiųjų partijų kandidatai G. Johnsonas ir J. Stein bendrai surinktų 14 proc. nepriklausomų balsuotojų balsų.

Naujoje apklausoje matyti, kad D. Trumpas ir H. Clinton įgytų didelį pranašumą savo pagrindinėse rinkimų apygardose.

Už D. Trumpą balsuotų vyresnio amžiaus rinkėjai (51 proc.) ir rinkėjai, neturintys aukštojo išsilavinimo (50 proc.), jo pozicijos stipriausios konservatyvesnėse kaimo vietovėse ir šiaurės rytinėje šalies teritorijoje.